29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Обновеният Nissan X-Trail дебютира на финала на Шампионската лига

Nissan представи фейлифта на второто поколение от SUV модела X-Trail в Кардиф. За да изтъкне фактът, че моделът им е най-продавания в света от сегмента, японците избраха за сцена на представянето финала на най-големия футболен турнир в света - УЕФА Шампионска лига.

Миналият през „скалпела” Nissan X-Trail e получил нов, по-мощен дизайн, по-качествен интериор и иновативни нови технологии. На лице са също нови нива на практичност за клиентите като функцията за безконтактен контрол на електрическата врата на багажника, която се отваря с поставяне на крака под задната броня.

Промените в предната част на X-Trail включват по-широка „V-motion” радиаторна решетка, нов дизайн на бронята, по-голямата част от която е изпълнена в цвета на купето, като е добавен и нов черен гланц. Ревизираните блокове на фаровете включват модерна нова визия на „бумеранг” дневния светлинен подпис на X-Trail. Има по-голяма дизайнерска разлика между халогенните и full LED фаровете, които за пръв път разчитат на Adaptive Front Lighting System (AFS). Фаровете за мъгла са вече правоъгълни, а не кръгли както до момента.

Бронята отзад също е променена, а светлинният подпис е full LED. Профилът наNissan X-Trail е подобрен с нови 17- и 18-инчови джанти, плюс хромирана лайстна под вратите при топ нивото на оборудване Tekna. За екстериора се предлагат четири ярки нови цветови решения – Orange Pearl, Red Pearl, Blue Pearl Metallic и Dark Brown Pearl, които допълват шестте цвята от предишния модел.

Подобренията в интериора включват нов D-образен волан, който улеснява влизането и излизането на шофьора във и от автомобила. В купето са използвани нови материали, включително нови седалки. За пръв път се предлага възможност за подгряване на предните и задните седалки. Благодарение на промененото вътрешно оформление, багажникът на новия X-Trail е по-голям от преди, като обемът му при 5-местната версия е нараснал от 550 на 565 литра (VDA). Товарното пространство при сгънати седалки нараства до 1996 литра.

През 2018 новият Nissan X-Trail ще се предлага с технологията за автономно управление ProPILOT. Технологията ProPILOT ще контролира волана, ускорението и спирането при магистрално движение в една лента, в много натоварен трафик и при движение с висока скорост. Това е една от многото системи на Nissan Intelligent Mobility, която се предлага за пръв път в новия X-Trail. Другите включват Intelligent Emergency Braking с Pedestrian Recognition и Rear Cross Traffic Alert. Ако водачът опита да потегли назад, когато бъде засечен автомобил, системата издава визуални и звукови предупреждения.

Гамата от три ефикасни двигателя на X-Trail се запазва, включваща дебютиралия през миналата година 2,0-литров дизел с мощност 177 к.с. Това означава, че клиентите могат да изберат перфектния за своите нужди X-Trail, имайки избор от бензинов или дизелов двигател с ниска и висока мощност, 6-степенна механична или автоматична CVT XTronic трансмисия, 2WD или 4WD, пет или седем седалки.

Включвайки САЩ, където X-Trail се продава под името Rogue, от 2000 година до момента, когато дебютира първото поколение на модела, са продадени над 3,7 млн. автомобила. В това число влизат почти половин милион автомобила в Европа. От лансирането на третото поколение на модела през 2014 са продадени почти 115 000 бройки в Европа, като търсенето нараства значително година след година; продажбите се удвояват от 2014 до 2015, а общият ръст скача с още 40% през следващата година. През фискалната 2016 година X-Trail (включително Rogue) е най-популярният в света SUV, реализиран в тираж от 766 000 бройки – повече от всеки други конкурентен модел. Новият Nissan X-Trail влиза в продажби през август 2017.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:43 1
+ 0
- 0
sffsdf25874
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.