26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Обновеният Volkswagen Tiguan вече с плъг-ин хибрид и мощна R-версия

Обновеният Volkswagen Tiguan вече е официален факт. Второто поколение на кросоувъра е на пазара от 5 години, като сериозният фейслифт бе очакван. Промените са засегнали както външния вид и салона, така и техническата част.

Основната новост при Tiguan е внедряването на плъг-ин хибридна версия. При нея, 1,4-литров бензинов двигател в комбинация с електромотор доставя максимална мощност от 245 конски сили и пробег само на електричество от 50 километра, със скорост до 130 км/ч.

Също голяма новост е и появата на версия Volkswagen Tiguan R, която ще е най-динамичната за модела. При нея, очакваната максимална мощност е около 320 конски сили, а системата за задвижване на четирите колела е с технология за селективно управление на подавания към колелата въртящ момент.

Tiguan R ще е с по-ниско с 10 мм окачване с регулируеми амортисьори, по-различни брони, заден дифузор и спортна изпускателна система. На разположение на водача ще има специален допълнителен спортен режим на движение, 21-инчови колела и спортни седалки и педали. Конвенционалните двигатели в новия SUV са модернизирани и донякъде следват тези, предлагани в лифтбека и комбито Arteon, като детайлна информация за тях се очаква по-късно.

Що се отнася до дизайна, най-изразителни са промените в предната част на модела. Виждаме доста променена челна решетка, която препраща към по-големите SUV-модели на марката Touareg и Atlas Cross Sport. Променени са броните, дизайнът на светлините отпред (вече LED матрични) и отзад и т.н.

В салона на обновения Volkswagen Tiguan също има видими обновления. Налично е най-новото поколение информационно-развлекателни системи на основата на модулната платформа MIB3, които предоставят на водача и пътниците изцяло нова гама от онлайн базирани услуги и функции. Налична е и интеграция със смартфони (Android и Apple).

Изцяло нова е и допълнително предлаганата озвучителна система, разработена специално за модела от Harman Kardon. Новото поколение волани със сензорни панели за управление на функциите също е сред акцентите в новия Tiguan. Инженерите на Volkswagen са цифровизирали изцяло приборите за управление на климатичната инсталация, което вече се осъществява чрез сензорни плъзгачи и сензорни бутони.

Стартът на продажбите на новия Volkswagen Tiguan ще е малко по-късно през годината, като тогава ще станат ясни и цените на отделните версии и нива на оборудване.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:10 1
+ 0
- 0
sffsdf37085
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.