24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Оф-роуд концепцията Volkswagen Tiguan GTE Active блесва в Детройт

На започналият днес международен автомобилен салон в Детройт NAIAS 2016, Volkswagen отбеляза световната премиера на концепцията си Tiguan GTE Active. По същество, новият прототип е "по-корава" версия на представения през есента във Франкфурт Tiguan GTE, дебютирал успоредно с новото поколение на компактния SUV.

Както и европейската концепция, Volkswagen Tiguan GTE Active комбинира плъг-ин хибридна система със задвижване на четирите колела 4Motion. Мощността се осигурява от 1,4-литров бензинов турбо двигател с мощност 148 к.с. и два електромотора - 54 к.с. на предния мост и 115 к.с. на задния. Предаването на тягата се осъществява чрез специално разработена за хибриди DSG скоростна кутия, а необходимото електричество се осигурява от литиево-йонни батерии с капацитет 12,4 kWh.

Общата мощност на хибридната система е 225 к.с. като концептът ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,4 секунди. Максималната скорост в комбиниран режим е 193 км/ч, а само на електричество - 112 км/ч. Пробегът само на ток е около 32 км, а в комбинация с 64-литровия резервоар, общият пробег на Volkswagen Tiguan GTE Active Concept надхвърля 930 км.

Освен в 4х4 режим, Volkswagen Tiguan GTE Active Concept може да се задвижва само от предния или само от задния електромотор. При стартиране на автомобила се активира именно задния електродвигател, а батерията може да се зарежда както от работата на конвенционалния ДВГ, така и в контакт у дома, например. А тъй като моделът е предвиден за приключения извън пътя, на разположение е система за контрол на задвижването с няколко режима. Първите два - комфортен и икономичен са за движение по асфалт, има оф-роуд варианти за камъни, пясък или кал, режим за движение по сняг и спортен режим.

Основните разлики в дизайна спрямо миналогодишния концепт, са защитните панели в долната част на каросерията, защитата на двигателя, повишения до 243 мм клирънс, допълнителните светлини на покрива и оф-роуд гумите BFGoodrich Mud Terrain.
В интериора на Volkswagen Tiguan GTE Active основен акцент е новата информационно-развлекателна система MIB с 9,2-инчов дисплей, която поддържа жестов контрол. Системата поддържа многобройни функции за свързаност като Android Auto, Apple CarPlay и MirrorLink. Ново е и дигиталното арматурно табло на всъдехода.

Доколкото Volkswagen Tiguan GTE Active ще си остане само концепция, скоро очакваме серийна хибридна версия на всъдехода, както негов 7-местен вариант.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:30 1
+ 0
- 0
sffsdf5866
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.