27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Откриха откраднато Ferrari на легенда от Ф1 след 28 години

Возилото на Герхард Бергер изчезва на състезание в Италия, намерено е в Англия

Лондонската градска полиция (London Metropolitan Police) разкри едно необичайно и позабравено престъпление от преди над четвърт век. Екипи на службата са открили наскоро Ferrari 512M, което крадци отмъкнали от пилота във Формула 1 Герхард Бергер преди 28 години, по време на Гран При Сан Марино на пистата "Имола".

Апашите откраднали рядкото 512М на Бергер, както и модел 355 на съотборника му Жан Алези от паркинг на хотел по време на надпреварата през 1995 година. Според спомени на свидетели, Герхард Бергер пристигнал в хотела, виждайки как отмъкнатото му возило поема в неизвестна посока.

Служителите на Metropolitan Police открили скъпоценното 512М с помощ от страна на Ferrari. През януари, от италианския производител на расови спортни коли, заявили на разследващите, че инспектирали автомобила от името на американски клиент, който искал да го закупи от британски брокер.

В хода на разследването станало ясно, че колата е била транспортирана до Япония след кражбата, а в края на миналата година е пристигнала във Великобритания. Столичната полиция конфискувала Ferrari-то, за да попречи на автомобила да напусне страната.

„Работихме бързо с партньори, включително Националната агенция за борба с престъпността, както и Ferrari и международни дилъри на автомобили, като това сътрудничество беше инструмент за разбирането на миналото на автомобила и спирането му да напусне страната“, каза водещият следовател Майк Пилбийм в съобщението на столичната полиция за намирането на колата.

Разследването на британската полиция продължава, като за момента няма арестувани. За съжаление, автомобилът F355 все още не е открит. Въпреки неприятния инцидент с откраднатите им коли, двамата пилоти се представят доста успешно по време на надпреварата през 199 5 г. Тогава Жан Алези финишира втори, а Герхард Бергер е трети. Победител става Деймън Хил.

Що се отнася до Ferrari 512M, това е финалната еволюция на легендарното Testarossa от 80-те години на миналия век. В сравнение с по-ранните модификации, тази е с фиксирани, а не изскачащи фарове. Подобреният 4,9-литров 12-цилиндров двигател е с мощност от 440 к.с. и въртящ момент от 500 Нм. Произведени са общо 501 бройки от версията.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.