19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

През 2017 в Европа идва пилотиран Nissan Qashqai

Nissan Qashqai ще бъде първият автомобил на компанията в Европа, който ще бъде оборудван с технологията Piloted Drive, когато слезе от поточната линия следващата година. Това бе обявено днес от Nissan на пресконференция по повод автомобилното изложение в Женева.

Произвеждаият в Съндърланд, Великобритания кросоувър ще бъде оборудван със „single-lane control“ (контрол на движението в една лента) - функция, която ще позволи на автомобилите да се движат автономно и безопасно в рамките на специфични скоростни параметри в натоварения трафик на магистралите.

Технологията позволява на автомобила да следва пътя с активно завиване и поддържане на безопасна дистанция спрямо движещия се отпред автомобил, освобождавайки водачите от монотонността на трафика. Хиляди часове тестове и множество сензори гарантират, че системата предвижда правилно заобикалящата я среда.

Днешното съобщение бележи важна стъпка от ангажимента на марката да направи технологиите за автономно управление достъпни за всички. С него се постеля пътя за визията Intelligent Mobility на Nissan, 360-градусов подход към интелигентното автономно бъдеще. Nissan вече определи ангажимента си до 2020 г. да лансира гама от модели със способности за автономно управление, включително автомобили, които ще могат безопасно да преминават през кръстовища в града и да се движат в натоварен градски трафик, без да се налага намеса на шофьор.

Технологията ще бъде монтирана в масови автомобили и на достъпна цена, като първият модел ще се появи в Япония тази година. Пътно демо събитие в Европа през 2016 ще демонстрира зрелостта на технологията за автономно управление на Nissan.

През следващите четири години Nissan ще лансира автомобили с повишени автономни способности като “multiple-lane control,” които автономно ще могат да решават опасни ситуации и да сменят пътни ленти при шофиране по магистрала. До края на десетилетието Nissan ще представи “inner-city” автономност, позволяваща на автомобилите да преминават през градски кръстовища, без да се налага шофьорска намеса.

През септември 2015 последното поколение на Qashqai стана най-бързо произвежданият автомобил във Великобритания, счупил границата от половин милион произведени автомобила. След старта на производството си през 2014, на всеки 62 секунди от конвейра на завода в Съндърланд излиза по един автомобил от второто поколение на Qashqai.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.