24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition е мощно бижу

Land Rover представи лимитираната серия Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition. Проектиран като върхово изпълнение в гамата на Velar, новият модел е разработен от Special Vehicle Operations и е задвижван от 5,0-литров двигател V8 с 550 к.с. и суперчарджър.

Най-мощният Velar ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди и може да достигне скорост от 274 км/ч. Ексклузивността на спецификацията е подчертана от това, че този модел ще бъде достъпен за покупка само в рамките на година. 

Моделът се отличава с нова предна броня с по-големи въздухозаборници. Нова радиаторна решетка и долни странични формирани протектори се допълват от преработена задна броня с вграден четворен ауспух. Кора под трансмисионния тунел помага за подобрената аеродинамичност.

Клиентите могат да закупят кросоувъра с олекотени 21-инчови ковани джанти или специални 22-инчови. По-големите колела са позволили поставянето на по-сериозна спирачна система. Предните спирачни дискове с диаметър 395 мм и задните с диаметър 396 мм имат конструкция от две части за оптимизиране на теглото. Иновативният дизайн също така разсейва топлината по-ефективно, за да се справи с по-голямата спирачна сила.

В салона се забелязва перфорирана Windsor с двоен шев, а клиентите могат да избират между 4 цветови комбинации - Ebony, Cirrus, Vintage Tan и Pimento. SVAutobiography Dynamic Edition е оборудван с предни седалки с 20-степенно регулиране и функции за подгряване, охлаждане, запаметяване и масаж като стандартно оборудване.

Специалните щрихи вътре включват и спортен волан с алуминиеви пера за смяна на предавките, както и алуминиеви педали, а опционален пакет за интериора с карбонови влакна придава по-съвременен вид на купето с характерни стоманени нишки.

Калибрирането на системата AWD, Активния заден блокиращ диференциал, 8-степенната трансмисия, кормилното управление и въздушното окачване е усъвършенствано специално за SVAutobiography Dynamic Edition. На разположение е подобрена раздатъчна кутия, която да може да понесе по-високото натоварване на мощния двигател. Системата може да насочи до 100% към задните колела в зависимост от условията.

В България новият Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition ще се продава на цени от 211 890 лв. с ДДС.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:15 1
+ 0
- 0
sffsdf34435
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.