29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Renault Alaskan ни показва бъдещия еднотонен пикап от Франция

Концептуалният Renault Alaskan, който дебютира тези дни, ни дава нагледна представа какво да очакваме от фенската марка в сегмента на високопроходимите работни коне. Това е втората концепция на марката след пикапа Duster Oroch, който е предназначен само за пазарите в Латинска Америка. За разлика от него, обаче, Alaskan ще е глобален модел, при това - доста по-голям.

Според слухове в интернет, Renault Alaskan е френският вариант на последното поколение Nissan Navara, който ще се предлага и като Mercedes. Моделът е част от плановете на френския производител да се намеси по-сериозно в пазара на лекотоварните автомобили, като допълни гамата си от компактни и пълноразмерни ванове с функционален пикап.

Очаква се серийната версия на Renault Alaskan да бъде на пазара още догодина, като мотото му е "работи здраво и се забавлявай здраво". Или казано иначе, оф-роуд возило, проектирано за работа и почивка, както и за ежедневна употреба. Както очаквахме, концептуалният Alaskan изглежда доста по-нагизден отколкото ще е продуктовият му събрат. Думите ни се поддържат от 21-инчовите джанти, LED-фаровете, LED-стоповете и др. Мощността идва от 4-цилиндров надлъжно монтиран би-турбо дизел, взаимстван от лекотоварния Master.

Интересно е, че пикапът е оборудван с камера, вградена в едно от страничните огледала, а целта й е да записва картината от движението. Легенът е достатъчно голям, за да събере планинските велосипеди, къмпинг оборудването, сърфовете или други подобни предмети. Матираната боя е комбинирана с лъскави метални акценти, както и жълти (или сини) детайли около огледалата, предната кука за теглене, спирачните апарати и централните капачни на джантите.

От Renault обещават, че продуктовата версия "ще носи същия дух", както концепта Alaskan и ще е със същите габарити. В допълнение споделят, че моделът няма да се предлага само с двойна кабина, а догодина ще видим различните му разновидности на живо.

Пазарът на пикапи заема около 1/3 от общия дял на лекотоварни (LCV) возила в глобален мащаб. Затова, Renault Alaskan е жизненоважен за французите. Хубавото в цялата работа е, че машината няма да се гради от нулата, а ще използва основите на успешния си събрат Nissan NP300 / Navara, който е бестселър от десетилетия насам.

Успоредно със своята продуктова и пазарна офанзива, Renault лансира и Renault Pro+, световен експертен бранд, отдаден на обслужването на LCV клиентите и потребителите.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:34 1
+ 0
- 0
sffsdf2477
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.