18 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Renault TALISMAN наследява Laguna и Latitude

Renault представи официално новия TALISMAN. Името на новия средноразмерен седан умишлено се изписва с главни букви, тъй като е от изключителна важност за французите – все пак той ще замени едновременно два от настоящите модели на марката - Laguna и Latitude.

Новият Renault TALISMAN е дълъг 4.85, широк 1.87 метра и висок 1.46 метра. Колесната база на седана е 2810 мм, а багажникът предлага щедър обем от 608 литра. В дизайнерско отношение си струва да отбележим новите LED фарове с вградени С-образни LED дневни светлини, „атлетичният” силует и цялостен външен вид и триизмерните стопове отзад.

В интериора на новия Renault TALISMAN могат да се видят заемки от последното поколение на вана Espace и точно като еднообемния модел, седанът изобилства от ниши за дребни вещи (с тотален обем от 25 л). Интериорът изглежда доста просторен и качествен, като дори и в базовите нива на оборудване ще се предлагат „екстри” като 4,2-инчов дисплей за контрол на отделни функции. В по-високите нива на оборудване ще има по-голям, 8,7-инов тъчскрийн, от който се командва мултимедийната система R-Link 2, цветен head-up дисплей, BOSE Surround Sound и Паркинг асистент (Easy Park Assist). Седалките за водача и предния пасажер ще са с функции като 10 позиции на регулиране и 6 предварително запаметени позиции, масажираща система и дори подгряване за пасажерите отзад.

За задвижването на новия Renault TALISMAN ще се грижат бензиновите TCe 150 и TCe 200, както и турбодизеловите dCi 110, dCi 130 и dCi160 двигатели. В първия случай, скоростната кутия ще е 7-степенна автоматична с два съединителя, а във втория ще бъде 6-степенна с двоен съединител или 6-степенна механична трансмисия. TALISMAN ще се предлага със система за завиване на четирите колела 4Control, както и с активно окачване.

В началото на лансирането си, Renault TALISMAN ще се предлага в доста висока версия с 19-инчови лети джанти, кожен салон и различни дизайнерски похвати, а по-късно се очакват и по-базови версии. Все още няма информация за цената на новия френски седан, но за сметка на това за контрола на качеството ще се грижат немците от Daimler (без Талисманът да използва части от Mercedes).



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:37 1
+ 0
- 0
sffsdf888
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.