28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

СДВР пусна видео с брутални катастрофи в София

Столичната дирекция на вътрешните работи разпространи видеоклип в официалната си фейсбук страница, на който са показани някои тежки и брутални катастрофи, станали в София. Потресаващата селекция е част от кампания на СДВР за превантивни мерки към безопасност по пътищата в рамките на акция "Лято" от 19 юни до 15 септември 2017 година.

На видето може да видите, че общо взето безопасни места по софийските улици няма - случаите на блъснати пешеходци на пешеходна пътека са много, а невнимателното шофиране или това с превишена скорост, също е сред причините за сериозни произшествия. Някои от кадрите не са за хора със слаби нерви!

Пътна полиция ще предприеме серия от мерки за повишаване пътната сигурност на летовниците и транзитно преминаващите през страната, за улесняване на трафика по основните пътни артерии към курортите и граничните пунктове. Планирани са дейности за засилен контрол на пътното движение, непрекъснато актуализиране на информацията за възникнали затруднения по участъци със засилен трафик и на входно-изходните артерии на населените места по натоварените маршрути.

От СДВР дават и някои препоръки за лятото към водачите, като това да се движат с повишено внимание, да са отпочинали преди пътуване, да се отнасят с отговорност към шофирането особено когато превозват пътници в автомобила, да помнят, че не са сами на пътя и че от поведението им зависи не само техният, но и животът на останалите участници в движението по пътищата.

От полицията заявяват също, че спазването на скоростта удължава, но с малко, времето на пътуване, по-ниската скорост гарантира намален риск от настъпване на ПТП, а в отделни участъци максималната ограничителна скорост може да се окаже неподходяща за момента – често времето е променливо, пътните настилки са мокри, а на места – наводнени. Естествено, важно е използването на обезопасителни колани и системи за деца (седалки; столчета), водачите да не си отвличат вниманието с неприсъщи при шофиране дейности, а да следят пътната обстановка, а при дискомфорт или умора водачът да спре за кратък отдих.

Подробни съвети за лятно безопасно шофиране може да откриете във Фейсбук страницата на СДВР: https://www.facebook.com/sdvr.stolichnapolicia/



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:36 2
+ 0
- 0
sffsdf26752

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:32 1
+ 0
- 0
sffsdf26752
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.