21 юли 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Състоя се софийската премиера на IVECO Daily E6

Софийската премиера на новия IVECO Daily Euro 6 се състоя на територията на „Астреко Тракс“, оторизиран дилър на италианската марка. Автомобилът с бизнес инстинкт намери своето място в най-големия закрит шоурум за товарни автомобили в България (площ 518,9 кв. м).

Общо пет екземпляра от новото издание на модела пристигнаха в центъра на „Астреко Тракс“. Два от тях са товарни ванове, а три – шаси-кабини. Всички са оборудвани с новите двигатели на IVECO, отговарящи на стандарта Евро 6. Четири от тях са с 3,0-литровия силов агрегат с макс. Мощност 150 или 180 к.с. според версия, а един е с 2,3-литровия мотор с макс. мощност 160 к.с.

След пазарния успех и наградите, спечелени от новия Daily след пускането му на пазара през 2014 г., IVECO вдига летвата още по-високо с фейслифта на третото поколение на верния помощник на бизнеса. Новото поколение Daily Hi-Matic Euro 6, предлага широка гама от двигатели до 210 hp и 470 Nm, а благодарение на новата интелигентна система EcoSwitch PRO допълнително вдига летвата по отношение на горивната ефективност.

Със своите нови двигатели с обем 2,3 и 3,0 л мощност до 210 hp и въртящ момент до 470 Nm при върховите модели новото Daily Euro 6 пести до 8% в сравнение с предходните модели с Euro 5. Това е възможно благодарение на усъвършенстваните технологии на силовия тракт. Ниските разходи за поддръжка и ремонт, дължащи се на удължените интервали на обслужване и дълготрайните компоненти, носят допълнителни икономии от до 12%. Чрез новото приложение, наречено DAILY BUSINESS UP, съвместимо с Android и iOS, шофьорът е винаги свързан и разполага с "помощник-водач" и "бизнес-асистент" на борда. Bluetooth връзка с автомобила се осъществява автоматично чрез новото цифрово радио и само за няколко секунди новият Daily Euro 6 се превръща в професионално работно място със свързаност.

Комфортният интериор се отличава с нов кожен волан, сини тапицерии на седалките и нови подглавници от текстил и полиуретанова пяна. Обзавеждането е променено и вече включва до 18 отделения за съхранение на вещи.

„Астреко Тракс“ е оторизиран дилър на IVECO от 2014 г. и е част от холдинга „Астреко“, в чието портфолио влизат няколко компании, свързани с продажбата, дистрибуцията и поддръжката на велосипеди, мотоциклети, леки и товарни автомобили. Част от него са и „Бултрако“ АД и неговите дъщерни компании „Бултрако Моторс“ АД – София, Пловдив и Варна, специализирани във внос и дистрибуция на автомобили и мотоциклети Honda вече 25 години.Рейтинг :
09.09 2023 в 05:56 2
+ 0
- 0
sffsdf20537
+ 8
- 0

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.