19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Съвет - проверявайте често болтовете, ако сте с алуминиеви джанти

Един съвет за тези от Вас, които карат автомобили с алуминиеви джанти - проверявайте по-често колко добре затегнати са болтовете. Особено след смяна на зимни и летни гуми. По всичко личи, че често болтове на такъв тип колела се саморазхлабват, а добре знаем какво става, ако останеш без колело по време на движение.

Ако все пак не се сещате и забравяте, ето как може да се ориентирате, че имате такъв проблем. Ако разхлабването е на някое от предните колела, би трябвало да усетите с волана си вибрациите, които приличат на такива при изкривена джанта.

По-трудно можете да се ориентирате, ако разхлабеното колело е някое от останалите. Малко преди да се откачи, то започва да издава хлопащ звук, който променя такта си с промяната на скоростта. Не е задължително да усетите нестабилност в самия автомобил. Звукът много прилича на вибрирането от оставен леко спуснат заден прозорец при каране с висока скорост на магистралата.

Затова е хубаво от време да на време да проверявате колко добре са затегнати болтовете и при нужда да ги дозатегнете ръчно. Все пак не насилвайте резбата и не опитвайте да презатягате, за да не се стигне до повреда.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:40 6
+ 0
- 0
sffsdf26436

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:32 5
+ 0
- 0
sffsdf26436
samael
Рейтинг : 31695
04.08 2017 в 17:54 4
+ 1
- 0
трябва много силна музика да слушаш, че да не чуеш тропането при разхлабен болт... или идиот :D
+ 16
- 3
Мнението на прокуратурата няма никакво значение, пред мнението на учебника по машинни елементи за спту-то за шлосери.
В случая прокуратурата предложи на лицето витиеват изход от собствената му измама. Той не се възползва, и сега ще духне таратора.
Във военизираните структури това е класика. Всички знаят че лъжеш, но понеже обяснението е написано по форма - всички се правят че ти вярват. И вълка сит, и агнето цяло.
А като не щеш да се включиш в играта, в която всъщност спасяват тебе - ...
Прокуратурата се опита да прикрие издънката му. Или нещо не знаем. Негов избор.
+ 4
- 1
Като сложиш правилните болтове и гайки не се разхлабват. Пък и да се разхлабят, според прокуратурата това никакъв проблем не е.
+ 21
- 1
А най-хубаво е, просто да се слагат болтове с конуси, съответстващи на джантите. Тогава те, о, чудо!, не се саморазвиват.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.