29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Shell представи новите си горива за повече мощност и дълголетие на двигателя

След петгодишна разработка Shell представи ново си портфолио от горива, включващи иновативата технология DYNAFLEX, с която трябва да се осигури по-ефективна работа на двигателя.

С новите добавки компанията трябва да се справи с три предизвикателства, които се срещат при всички двигатели, но особено при по-модерните агрегати, при които тенденцията е към даунсайзинг или намаляване на работния обем и едновременно повишаване на мощността - смазване, почистване и борба с "чукането" на двигателя. DYNAFLEX трябва да понижи триенето в цилиндъра и свързаните с това загуби в представянето и износване, подобрявайки по този начин ефективността на работата на мотора. Освен това добавките за почистване трябва да премахнат наслагванията върху всмукателните клапани и инжекторите. 

Всички горива в бензиностанциите на Shell вече включват технологията, от по-евтините бензин и дизел до премиум горивата V-Power. Фокусът е върху последното трето поколение на V-Power, което следва първоначалното стъпване на премиум бензина със същото означение у нас през далечната 2000 г. и представянето на второто подобрено поколение V-Power Nitro+ през 2013 г. 

На качествата на горивата внимание обърна д-р Валерия Лорети от екипа специалисти на Shell, занимаващи се с разработката на новите продукти. Тя обясни, че целият процес е особено трудоемък и преди да стигнат до колонката, бензинът и дизелът минават през няколко етапа. Първо се определя какви подобрения са необходими, следват лабораторни изпитания, тестове с двигател, с цяла кола на валяци и на последно място - шофиране в реални условия на пътя.

В резултат готовият V-Power бензин има 20% повече почистващи съставки от досегашния еквивалент и 3 пъти повече от обикновения бензин. Това означава, че горивото поддържа и почиства още с първото зареждане дюзите за директно впръскване или всмукателните клапани на двигателя. Нещо, което Shell демонстрираха нагледно с компоненти, почистени от V-Power отлагания, като тези клапани.

Горивата Shell V-Power са съвместно създадени и препоръчани от Scuderia Ferrari. Състезателното гориво Shell V-Power, което Scuderia Ferrari използва на пистата съдържа 99% от съставки от същия тип, които са в основата на новите подобрени горива Shell V-Power и съдържат технологията DYNAFLEX, отбелязват от Shell. 

Ключово за шофьорите е, че цените остават непроменени въпреки позитивните нововъведения. Горивата вече са в бензиностанциите, а още преди обявяването на нововъведенията са получени позитивни отзиви, обясни Мила Петрова, търговски директор на Shell България.

На представянето на новите усъвършенствани горива присъстваха три поколения автомобилни и мото спорт състезатели - Владимир Илиев, Димитър Илиев и Ангел Караньотов. И тримата се изказаха ласкаво за ползите, които им е донесъл V-Power в състезателния им опит. 


 



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:42 2
+ 0
- 0
sffsdf26026

Рейтинг :
09.09 2023 в 05:33 1
+ 0
- 0
sffsdf26026
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.