29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Skoda Octavia с нови "очи" и технологии след фейслифт

Дойде редът за освежаване на Skoda Octavia и за най-успешния си модел чехите са се задоволили с минимални промени по визията за сметка на щедро обзавеждане с технологии.

На пръв поглед най-голямо впечатление прави новият дизайн на предните светлини, който сега са разделени на две по вертикалата, подобно на четвъртото поколение на Е-класата на Mercedes. Пълно LED осветление заменя досегашната комбинация от биксенонови фарове с дневни LED светлини. Налице са и попроменени задни светлини, които отново са светодиодни. Към външните изменения се прибавят и нови джанти в размери между 16 и 18 инча.

Истинската промяна обаче се случва в купето, където най-скъпата инфотеймънт системата Columbus вече е с още по-голям 9,2-инчов тъчскрийн, като този от всъдехода Kodiaq, и елиминира нуждата от обкръжаващите го бутони, използвани при предишното поколение. Всички четири версии на системата са именно с чувствителни на допир екрани, с която модернизират успешно салона на колата от Млада Болеслав.

Модернизацията се изразява и в пренасянето на някои от функции за безопасност от Superb, сред които система за предпазване на пешеходци, работеща в тандем със слящата заобикалящата среда Front Assist. Паркинг асистентът е обновен, други спомагателни системи включват следене на слепите зони, Rear Traffic Alert предупреждение при отпаркиране и асистент при теглене на ремарке. Следвайки философията "Simply Clever" чехите са оборудвали колата с преносима светлина в багажника и ключ с възможност за запазване на настройките на различните шофьори, като опция се предлага и подгрев на волана.

Изборът на двигатели е голям - пет бензинови и четири дизелови агрегата. Обемът им варира от 1 до 2 литра, а мощността е в диапазона 84-184 к.с. Освен с ръчна трансмисия те ще могат да бъдат комбинирани с DSG скоростна кутия с два съединителя с 6 или 7 предавки, а 1,8-литровият бензинов TSI мотор и 2-литровият TDI са с опция за задвижване на четирите колела. Шасито се настройва с DCC система с три режима: комфортен, нормален и спортен.

От Skoda не казват нищо за vRS, защото той ще пристигне по-късно през 2017 г. Според слуховете спортният модел ще извади 245 к.с. от 2-литровия бензинов агрегат. Доставките на обикновената Octavia стартират в началото на другата година.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:02 1
+ 0
- 0
sffsdf17806
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.