29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Tesla Model S без човек зад волана, се блъсна в камион (Видео)

Собственик на Tesla Model S от Юта, САЩ, твърди, че електромобилът му се е блъснал в задната част на камион, докато се е управлявал сам, без да има човек в него. От инцидента е било счупено предното стъкло на американския седан, но за щастие няма ранени. Собственикът Джаред Овъртън обвинява за случилото се електронните системи в колата, а от Tesla твърдят, че става въпрос за човешка грешка.

Според разказа на Овъртън, той е карал колата си на 29 април до близък магазин. След като излязъл, той активирал функцията за автоматично паркиране, влязъл в магазина, а след като излязъл от него, колата му била под ремаркето на голям камион.

„Представете си, ако на пътя й имаше дете. Гарантирам, че производителят щеше да отговори по различен начин,“ коментира Овъртън пред местна телевизия. „Не се чувствам сигурен, тъй като малкият ми син редовно си играе в гаража или на алеята пред него, докато колата е паркирана.“

От Tesla напълно отхвърлят версията на собственика. Според записите от електрониката на автомобила, Овъртън е активирал функцията за автоматично паркиране 3 секунди след затварянето на вратата. Собственикът пък настоява, че не е стоял и не е гледал как колата му се блъска в ремаркето.

По-долу можете да видите репортажа от местната телевизия KSL, както и официалното изявление на Tesla:

„Безопасността е топ приоритет за нас. Продължаваме да бъдем 100% посветени на това колите ни да са най-сигурните на пазара. От първостепенно значение е нашите клиенти също да спазват практиките за безопасно използване на автомобилите си, сред които най-важното – да бъдат на място и нащрек, когато използват автономния режим на колата. Това може значително да подобри цялостната сигурност, както и да подобри усещането от използването на колата.

Режимът за автоматично паркиране, позволява на собствениците на Tesla да наредят на колата си да се позиционира сама на тясно място, без да се притесняват от трудното излизане. Тази функция все още е в процес на усъвършенстване, но това е ясно на клиентите ни, които сами се съгласяват да я използват на своя собствена отговорност и потвърждават решението си през сензорния дисплей на своя автомобил. Само тогава те могат да използват този режим.

Tesla Model S може да се паркира сама, без шофьорът да е вътре в колата. Трябва да се има предвид обаче, че сензорите могат да не отчетат присъствието на някои обекти, като например велосипеди. Същото важи и за ниски обекти под бронята, както и за такива, висящи от тавана. Точно заради това, системата изисква присъствието на шофьора в близост до мястото за паркиране, за да може той да реагира в случай на нужда и да прекрати процеса по паркиране, ако има проблем. Това се случва през дистанционното или натискането на което и да е копче на дръжките на вратите. Клиентите ни трябва да контролират процеса и да носят отговорността за случващото се.“



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:21 1
+ 0
- 0
sffsdf11105
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.