20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Tesla отмени над 12 000 поръчки на Model 3

Компанията ще продаде акции на стойност 2 млрд. долара, за да финансира колосалния проект

Преди време главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви, че предварителните поръчки за Model 3 са нараснали до 400 000. Надали някой е очаквал толкова масов интерес към електромобила, но той е факт.

Още тогава се чуха съмнения за това как компанията ще се или по-скоро няма да се справи с огромния брой заяви. Сега разбираме, че на американците ще им се наложи да направят малко по-нисък от предвидения брой коли.

Според изданието Automotive News засега са отпаднали 12 220 от всички поръчки - 8000 са отменени от клиенти, а други 4200 се оказали дублирани. Въпреки това пред фирмата остава задачата да бъдат направени 373 000 бройки от бюджетния седан. Имайте предвид, че Мъск крои планове да произведе 500 000 екземпляра от същия модел през 2018 г. Как обаче ще стане това на практика?

Необходима е огромна инвестиция, за да може Telsa да увеличи производствения си капацитет и да забърза изработката на Model 3, която би трябвало да започне на 1 юли 2017 г. За целта Елън Мъск и Tesla ще се разделят с акции на стойност 2 млрд. щатски долара. С други думи иновативният бизнесмен си залага главата в името на огромен потенциален успех.

Междувременно стана ясно, че според неназован източник от автоиндустрията Model 3 ще излиза от завода с гуми на Hankook. Корейският производител е седмият по големина в световен мащаб и освен стандартни, произвежда и "обувки" специално за електрически коли. Ако новината се окажа вярна, сделката ще послужи за популяризиране на азиатския бранд.






Рейтинг :
09.09 2023 в 06:20 3
+ 0
- 0
sffsdf11310

Рейтинг :
20.05 2016 в 10:34 2
+ 6
- 0
Тесла е собственост на роденият в ЮАР Илон Мъск - основател на Paypal.
Космическата му програма се движи срещу течението с минимум аутсорсинг и максимална ефективност. Например вместо да плаща на Боинг 100 милиона и да чака 5 години, един детайл за ракетата е бил направен за 13 месеца и 1 милион.
Тесла строи и собствен завод за батерии.
+ 8
- 28
Tesla и SpaceX са всъщност една и съща ПОЛУДЪРЖАВНА КОМПАНИЯ, Бяха дефакто във фалит, и NASA за да ги спаси, им даде поръчка за повече от БИЛИОН И ПОЛОВИНА US $. Това му се вика "нерегламентирана ДЪРЖАВНА ПОМОЩ". Един вид, чист СОЦИАЛИЗЪМ. Омерзен съм.
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.