21 юни 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Това е новият Opel Frontera

Идва като електромобил, хибрид, с 5 или 7 места

В началото на годината стана ясно, че Opel смята да възроди името Frontera от края на миналия век за изцяло нов SUV модел. Сега това е факт, след като в Истанбул главният изпълнителен директор на марката Флориан Хютл представи официално новия компактен, но просторен модел.

Новият SUV на Opel се предлага като напълно електрически - Frontera Electric, както и във версия с хибридно задвижване - Frontera Hybrid. Новият Opel Frontera ще бъде не само петместен, а в бъдеще ще се предлага и като седемместен. Това, според производителя, ще направи модела идеалният автомобил за семейства, за пътуване с приятели и дори за служебни цели.

Моделът е първият в серийно производство, който носи новата емблема на Opel - Blitz (светкавица) разположена в центъра на предната част – характерното лице на бранда - Opel Vizor. Изпъкнали калници и прагове, както и открояващата се С-колона подчертават атлетичния дизайн и спортния характер на автомобила. Модерният екстериор се допълва и от интериора. Водачът и пътниците разполагат с кокпит с нов дизайн на волана и два 10-инчови широки екрана.

Водачът и пътникът до него могат да се възползват от новите патентовани Intelli-Seats седалки, които облекчават натиска върху опашната кост и гарантират пълен комфорт дори на дълъг път. В багажника могат да се съберат над 450 литра багаж; със сгънати седалки дори до 1600 литра.

За тези, които носят приключенски дух и биха искали да нощуват на открито под звездите, могат да поръчат новата Frontera с опционални релси на покрива и палатка със стълба, специално проектирана за SUV модела, който може да издържи до 240 кг “на плещите си“.

Frontera 2024, както споменахме, се предлага като хибрид с 48-волтова технология и като напълно електрически. Frontera Hybrid разполага със 74 kW (100 к.с.) 1,2-литров бензинов турбо двигател. Той работи в комбинация с електрически мотор с мощност 21 kW (28 к.с.) и електрифицирана шестстепенна трансмисия с двоен съединител. В допълнение, Frontera Hybrid ще се предлага и с 1.2 турбо двигател със 100 кВ (136 к.с.).

Електрическият Opel Frontera Electric ще може да изминава повече от 300 километра (според WLTP2), а във версия за „дълъг обхват“, ще може да измине до около 400 километра (WLTP), без да спира за зареждане. Повече информация за електрическата система ще се появи на по-късен етап.

Новият модел ще се предлага като Frontera или като Frontera GS, а дори базовата версия е богато оборудвана. Вариантът GS ще разполага със системи като мултимедийна инфоразвлекателна система с 10-инчов цветен сензорен екран и навигация, както и камера за обратно виждане. Клиентите ще могат допълнително да персонализират своя автомобил с два опционални пакета.


Няма коментари към тази новина !

 
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.