19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Toyota Higlander идва в Европа догодина

Toyota възнамерява да пусне на европейския пазар всъдехода Higlander. Предлаган до момента в Северна Америка, Япония и някои други пазари, моделът е позициониран над RAV4, като се предлага и във версия със 7 места,

В Европа, Toyota Higlander ще се предлага ексклузивно с хибридно задвижване от четвъртата генерация на японците. Системата комбинира 2,5-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, с преден и заден електрически мотор, като задният подсигурява интелигентното задвижване на четирите колела AWD-i.

Максималната мощност на системата при Highlander Hybrid е 244 к.с. в комбинация от СО2 емисии от 146 г/ км и 6.6 л/ 100км (по тестови цикъл WLTP). Новият модел е конструиран на архитектурата GA-K, която обещава олекотено и високоякостно шаси с нисък център на тежестта, благодарение на което кросоувърът ще предлага гъвкаво управление и комфортни характеристики при шофиране.

Новият Highlander е с дължина от 4950 мм, като обещава солидно пространство в салона и комфорт дори за пасажерите на третия ред седалки. Багажникът е с обем 658 литра, като може да нарасне до 1909 при сгъването на втория и третия ред седалки.

Налице е пакетът за безопасност Toyota Safety Sense, който включва системата Pre-Collision System (PCS) с Активен асистент за завиване и избягване на сблъсък с разпознаване на пешеходци през деня и нощта, както и разпознаване на велосипедисти през деня, Адаптивен криуз контрол (ACC) с Асистент за разпознаване на пътните знаци (RSA), Асистент за следване на пътната лента (LTA), Асистент за напускане на пътната лента (LDA), Автоматични дълги светлини (AHB).

В салона, при по-високите нива на оборудване се предлагат 12.3-инчов мултимедиен дисплей на централната конзола със сателитна навигация, head-up дисплей, интеграция на Apple CarPlay и Android Auto, безжично зарядно за телефон, вентилация на седалките и дигитално огледало за обратно виждане с възможност за превключване в нормален режим.

Новият Toyota Highlander Hybrid ще е на европейския пазар от началото на 2021 година. Моделът ще се присъедини към SUV-гамата на японците, където са още RAV4, CH-R и очакваният субкомпактен Yaris Cross. Дали към тях скоро ще бъде добавено и ново поколение на легендата Land Cruiser, предстои да разберем.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:11 1
+ 0
- 0
sffsdf36881
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.