19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Toyota Land Cruiser с обновления и повече мощност

Легендарният всъдеход Toyota Land Cruiser е сред последните мохикани, разчитащи на рамна конструкция и предлагащи добри офроуд възможности. Въпреки това, няма как подобна машина да не мине през обновления, които да актуализират ефективността, сигурността и екологичността на всеки един автомобил.

Преди появата на следващото поколение на всъдехода, от Toyota представят сериозно обновление на машината за 2020/2021 година. Така, Land Cruiser 150 (или Prado) се е сдобил с по-мощен, но и по-ефективен двигател, обновена мултимедия и системи за сигурност и нов пакет оборудване.

Започвайки с двигателя, Toyota Land Cruiser отново се предлага с 2,8-литровия трубодизел, както и досега. Агрегатът, обаче, е доста подобрен, като максималната му мощност е увеличена до 204 конски сили (при 3000 - 3400 об/мин) или с 27 к.с. повече. Нараснал е и въртящият момент, който вече е 500 Нм, спрямо 420, като тягата се постига в диапазона 1600 - 2800 об/мин.

Обновеният мотор предлага с 3 секунди по-добро ускорение от 0 до 100 км/ч - 9,9. Максималната скорост е 175 км/ч, а комбинираният разход е паднал с над половин литър до точно 7 л / 100 км. Намалели са и СО2 емисиите, които са 192 г/км (-18 г). Обновеният модел вече ще се предлага единствено с 6-степенна автоматична скоростна кутия, а механичната ще отпадне от гамата.

В новия Toyota Land Cruiser е налична обновена мултимедийна система с по-мощен софтуер, по-бърза реакция на сензорния екран, Apple CarPlay и Android Auto. Всъдеходът вече разполага и с второто поколение технологии за активна безопасност Toyota Safety Sense. Гамата от функции е разширена и включва още превантивна система за предотврятаване на сблъсък с функция за разпознаване на пешеходци на платното през нощта и на велосипедисти през деня и интелигентен адаптивен круиз контрол.

В гамата е добавен и нов специален пакет оборудване, наречен Black Edition. При него, външните елементи включват изпълнена в изцяло тъмен хром предна решетка и лайстни в задната част, черни рамки за фаровете за мъгла, черни корпуси на страничните огледала, черни лайстни на вратите и прозрачни стъкла на задните светлини.

Вътрешното обзавеждане се отличава с индивидуално изпълнение в черно на централна конзола и специално оформление на централния тунел в същия стил. Моделът скоро се очаква на европейските пазари, както и у нас, като при дебюта ще станат ясни и цените.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:08 1
+ 0
- 0
sffsdf37367
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.