25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Три екстравагантни концепции Ducati Scrambler

Когато в края на 2014-та притежаваните от Volkswagen Group Ducati представиха своя оригинален Scrambler, ценителите в мото-сегмента буквално пощуряха. Това накара няколко професионални дизайнерски студиа да се концентрират именно върху този модел и да разработят 3 изцяло нови концепции, които представиха на мото-изложението във Верона преди няколко дни. Концепциите са наречени Peace Sixty2, Revolution и Artika и всяка една от тях показва по свой начин част от дългогодишната история на Ducati. 

Ducati Scrambler Peace Sixty2

Първата концепция е моделът Peace Sixty2, базиран на “скрамбъла” с по-ниски характеристики Scrambler Sixty2. Последният красеше щанда на Ducati по време на миналогодишното издание на най-голямото мотоциклетно изложение EICMA в Милано.

Първото, което прави впечатление, е ретро визията на мотоциклета, характерна за двуколесните през 70-те години, като автентичният дизайн се допълва от големия преден фар, популярен тогава. Peace Sixty2 e състезателна версия, снабдена с типичната за 60-те рама и набиващите се на очи червени нюанси. Той представлява един уникален кафе-рейсър, който определено ще впечатли ценителите.

Предният обтекател е разработен от плексиглас и е леко издаден напред, за да подчертае типичния преден фар. Това в комбинация с разработените от Mr. Martini ръкохватки на кормилото, удобната едно-местна седалка, колекторът Termignoni превръщат Peace Sixty2 в нещо наистина внушително.

Ducati Scrambler Revolution Sixty62

Преди кафе-рейсърите да излязат на бял свят, обаче, “на власт” бяха т.нар. “бобъри”. По една или друга причина обаче италианците са се прехласнали по тях едва сега. Малко по-рано Moto Guzzi показа своя V9 - Bobbar, базиран на сериите V7, а сега дизайнерското студио Officine Mermaid представя на изложението във Верона “бобъра” Sixty62. Той отново е в ретро стил и покрит с цветовете на Bandit Derville, но най-големият акцент е върху нестандартния център на тежестта. Наред с това Revolution е снабден с единична кожена седалка и нови скоби на вилката, а матово-черните краски на горивния резервоар подчертават “бобърския” дух на мотоциклета.

Ducati Scrambler Artika

Третата концепция, определено ще грабне вниманието ви. Вдъхновени от “ледената програма” на Ducati (Ducati’s Pantah Ice Program) от 70-те години, дизайнерите от David Lopez Studio са сътворили страхотен съвременен мотоциклет с автентични нюанси. Това е моделът Artika, който красеше щанда на Ducati на изложението във Верона с ярките си неоново-жълти цветове. Мотоциклетът е снабден със стабилни оф-роуд гуми с шипове, които го правят подходящ дори за сняг и лед.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.