28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Truck Expo 2017: Iveco вдига летвата с новия Daily Euro 6

След пазарния успех и наградите, спечелени от новия Daily след пускането му на пазара през 2014 г., Iveco вдига летвата още по-високо с новия Daily Euro 6 и неговото революционно приложение DAILY BUSINESS UP. Наследявайки силата, универсалността, ефективността и издръжливостта на своите предшественици, новият Daily Euro 6 въвежда нови високотехнологични функции, за да повиши производителността и комфорта, да осигури по-добра свързаност и да намали общата цена на притежание, проявявайки своя "бизнес инстинкт" и превръщайки се в съвършения бизнес партньор.

Новият Daily Euro 6 осигурява оптимална производителност ден след ден със своите нови и мощни двигатели с обем 2,3 и 3,0 L и до 210 hp и 470 Nm при върховите модели. Той още повече подобрява горивната ефективност, пестейки до 8% в сравнение с предходните модели Euro 5 благодарение на усъвършенстваните технологии на силовия тракт. Ниските разходи за поддръжка и ремонт, дължащи се на удължените интервали на обслужване и дълготрайните компоненти, носят допълнителни икономии от до 12%. Чрез новото приложение, наречено DAILY BUSINESS UP, водачът е винаги свързан и разполага с "помощник-водач" и "бизнес-асистент" на борда.

Моделът, който видяха гостите на Truck Expo 2017, е новото поколение на DAILY HI-MATIC ЕВРО 6, шаси кабина, с изключителната в своя клас 8-степенна автоматична скоростна кутия, осигурява абсолютно удоволствие от шофирането.

DAILY HI-MATIC ЕВРО 6 предлага максимален комфорт и всички предимства на безопасността, ефективността и производителността с характеристики като ергономичен мултифункционален скоростен лост и адаптивна стратегия за смяна на предавките. Моделите също така се възползват и от интелигентната система EcoSwitch PRO, която работи автоматично без намесата на водача, като разпознава кога превозното средство е натоварено и кога не е, намалявайки разхода на гориво и емисиите без компромис с продуктивността на клиента. Тези автомобили са пример за това как Iveco поставя водача в основата на процеса на проектиране, подобрявайки производителността и осигурявайки абсолютно удоволствие от шофирането. Гамата от ново поколение Daily Hi-Matic е разширена и включва по-голямо разнообразие от модели, за да отговори на всички нужди на бизнеса.

Всички нови характеристики допринасят за намаляване на общата цена за притежание на новия Daily Euro 6 . Автомобилът изобилства с характеристики, които осигуряват отлично пестене на гориво: от турбокомпресора с променлива геометрия на моделите от 140 до 180 hp, който осигурява по-ефективно използване на двигателя, до новата интелигентна система EcoSwitch PRO, която автоматично намалява въртящия момент, когато е необходимо, без намесата на водача, намалявайки разхода на гориво без компромис с производителността.

Тези иновативни решения заедно с ефективните технологии на двигателя и силовия тракт водят до изключително намаляване на разхода на гориво: до 8% в сравнение с моделите Euro 5. Наред с това водачът може да спести допълнителни 15% гориво, ако следва препоръките в реално време на системата за анализ на стила на шофиране (DSE).

Новият Daily Euro 6 е произведен в завода на Iveco в Сузара, Италия, който е изцяло фокусиран върху тази продукова гама. Производствената база разчита на процесите WCM (World Class Manufacturing) за управление на високата степен на сложност при производството на изключително широката гама Daily, която има около 11 000 варианта. WCM е методология за създаване на прецизни процеси за постигане на производство с нула дефекти, нула отпадъци и нула злополуки. Това е процес на непрекъснато усъвършенстване, който изисква съдействието на всеки оператор, участващ в производството. Заводът в Сузара въведе системата WCM през 2007 г. и само за пет години постигна сертифициране "Сребърен медал", което е доказателство за високото качество на производството.

Iveco инвестира в завода в Сузара непосредствено преди въвеждането на новата гама Daily Euro 6 с цел повишаване на възможностите за задоволяване на търсенето на пазара.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:43 1
+ 0
- 0
sffsdf25906
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.