26 май 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Vilner с уникален Jeep Grand Cherokee SRT8 SAS

Българското ателие за доработка на автомобили представи новият си проект, който моментално грабва окото. Колата е доста специална, но не само защото е базирана на най-мощната модификация на Jeep Grand Cherokee, а заради три инициала. Тези инициали обаче не са въпросните SRT – Street & Racing Technology подразделението на Chrysler, а SAS - Special Air Service, специалното подразделение на британската армия.

Въпросните инициали, вписани в логото на военния корпус, са избродирани на подглaвниците на предните седалки. Девизът на звеното „Who Dears Wins”, мечът - всичко е изпълнено със старание до последния детайл. Защото този автомобил е направен по поръчка именно за специален човек, чиято самоличност се налага да запазим в тайна по ред причини. Можем само да кажем, че гербът на SAS не е попаднал върху кожата случайно.

От оригиналния интериор са останали части от облицовките на седалките, карбоновите апликации на таблото, както и някои пластмасови повърхности по него. Всичко друго е минало през умовете и ръцете на екипа на Vilner, за да се получи един наистина специален салон, достоен да носи трите инициала, различни от SRT. Цветовата комбинация и цялостното оформление на кокпита носи дълбока символика.

Всъщност, Vilner поставят и буквите на Street & Racing Technology, под формата на прецизни бродерии от лицевата страна на сенниците. Поглеждайки нагоре ще забележите и цялостната преработка на тавана и щората на стъкления люк. Висококачествен черен текстил с фина плетка и червена алкантара, цвят който се повтаря и на други места в салона и който е пряко свързан с мисиите на SAS.

Колоните също са „обляни“ в червена алкантара, както е и част от тапицерията на вратите. Централният тунел, традиционно съставен от твърда пластмаса, е покрит с комбинация от черна/червена алкантара, преливаща нагоре в долната част на таблото. Vilner са положили сиви контрастни шевове там където трябва, коланите са подменени с червени ленти, а техните пластмасови машинки са облечени в алкантарени калъфчета.

Основите на седалките също са получили от благородната материя, място което също традиционно бива неглижирано дори от премиум производителите, както и място където пръстите попадат доста често, в търсене на регулиращите бутони. Освен за окото, алкантарата е много приятна и на допир, нещо което не бива да се подценява и което ателието използва доста премерено.

Jeep Grand Cherokee SRT от Vilner e машина съчетаваща бруталната техника и мощ на SRT, с елегантния и оригинален подход на студиото. Комбинация от качества, която доста напомня на ефективния начин на действие на един друг специален отдел, чието съкращение също е съставено от три букви.

Моделът е 2015 Jeep Grand Cherokee SRT8, 6417 куб. см, V8, 470 к.с., 630 Нм, 8 степенна автоматична трансмисия, двойно задвижване, 2336 кг.Рейтинг :
09.09 2023 в 06:09 1
+ 0
- 0
sffsdf16429
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.