19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Volkswagen ID. Buzz дебютира в България

ID.Buzz е новото поколение изцяло електрически бусове в семейството на Volkswagen Лекотоварни автомобили. Моделът, вдъхновен от закръгления дружелюбен дизайн на първия модел на компанията – иконичния Transporter T1 (известен още и като Вulli) беше представен официално на българската публика.

Събитието събра поколения от верни фенове на марката, които се запознаха отблизо с новия ID. Buzz и товарния му вариант ID. Buzz Cargo. „Големите неща започват с усмивка – а днес ние имаме сериозна причина да се усмихнем и да сме щастливи, защото официално приветстваме нашата нова икона ID Buzz в България“ - заяви Изпълнителният директор на Порше България г-н Флориан Пупетер.

Изненада за публиката беше електронната премиера на един стар хит на Васко Кръпката „Блус за VW бус“ , в нов електронен прочит на младия диджей Александър Янев (DJ Shosho). Гостите имаха възможност да сравнят двете поколения на живо с яркозеления и артистично тунингован Т2 на Кръпката от 1979 г., който музикантът на шега нарича Росинант.

Ивайло Кирков бранд мениджър на Volkswagen Лекотоварни автомобили представи модела с думите: „Отдавна не е имало толкова ярко присъствие в автомобилния свят! Спокойно можем да кажем, че днес в този специален ден, бъдещето и миналото се срещат тук“. ID. Buzz обединява най-важните автомобилни тенденции на нашето време - просторен и маневрен като градска кола – изцяло електрически, с най-модерни системи за асистенция и инфотейнмънт, които доближават автомобила все повече до пълното автоматизирано шофиране.

Volkswagen ID. Buzz е с дължина от 4712 мм, като се предлага във версия с 5 места или като лекотоварен с 2 седалки. Задвижването е на задните колела от електромотор с мощност 150 kW (204 к.с.) и въртящ момент от 350 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 10,2 секунди, а максималната скорост е 145 км/ч.

Батерията с брутен капацитет 82 kWh и използваеми 77 осигурява пробег с едно зареждане до 420 км. Тя може да се зарежда на бързи станции с мощност до 170 kW, като "пълненето" от 5 до 80% там става за около половин час.

Цената на новия електрически миниван у нас започва от 99 950 лева за товарната версия и 119 950 лева за пътническия вариант.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:03 2
+ 0
- 0
sffsdf39566

Рейтинг :
09.09 2023 в 03:45 1
+ 0
- 0
sffsdf39566
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.