29 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Volvo обнови V40 и V40 Cross Contry

На автомобилния салон в Женева от Volvo Cars ще представят фейслифта на компактния си хечбек V40 и събрата му с повишен клирънс V40 Cross Country. Основните актуализации по моделната гама са редизайн на екстериора, нови радиаторни решетки, по-изпъкнала емблема на марката и някои добавки към салона.

Сред най-значимото визуално обновление са новите светлини на компанията, наречени "чука на Тор", които дебютираха в новото поколение ХС90. Също от големия SUV са заети новите новите визуализиращи декоративни елементи "rank marks”, а налице са общо осем нови модела джанти за V40, R -Design и V40 Cross Country. Външните промени включват 5 цвята в портфолиото на V40. Новите попълнения са Amazon Blue и Denim Blue. Другите три цвята са вече познатите Bursting Blue, Mussel Blue и Luminous Sand.

"V40 е най-продаваният Volvo модел в Европа и вторият най-популярен модел Volvo в световен мащаб, което го прави много важен модел за компанията. С актуализациите за модел 2017 год. ние направихме този успешен модел още по-атрактивен за клиентите на този сегмент“ – каза Бьорн Анвал – Старши вицепрезидент продажби, маркетинг и обслужване на клиенти във Volvo Car Group.

Няколко нови интериорни панели ще се предлагат както следва : Milled Aluminium, Black Grid Aluminium и Stealth Aluminium. Подчертаващ акцент има и при вложките на вратите, които вече ще се предлагат с контрастиращи шевове и за първи път черен хедлайнер ще бъде на разположение като опция за V40. Продължавайки с иновативността, Volvo са оптимизирали CO2 емисиите до 89г/км на популярния D2 двигател.

В новото Volvo V40 на лице е Volvo On Call - приложение за смартфон, което позволява отдалечен достъп и контрол върху широка гама от функции в автомобила. Volvo On Call вече предоставя връзка на Apple Watch / Android Wear и Microsoft Band 2. Така се осъществява гласово управление за определени функции.

Друго обновение на Volvo On Call включва функция за интеграция на личния календар с мобилното приложение като позволява да се изпратят предварително посочени дестинации директно към навигационната система при поискване. Volvo също ще въведе Flic button съвместим с Volvo On Call. Flic бутонът ще позволява да се програмира един физически "умен бутон", който да изпълнява няколко задачи.

Чрез технологията CleanZone, Volvo продължава лидерството си в интериорното качество на въздуха и при V40 от 2016 година. Това е технология, която гарантира, че външният въздух е ефективно филтриран, преди да влезе в купето, премахвайки вредни замърсители, характерни за градската среда.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:28 1
+ 0
- 0
sffsdf7448
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.