24 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Женева: Volkswagen Phideon ще се продава само в Китай

Volkswagen използва автомобилното изложение в Женева, за да покаже новия си флагмански модел, предвиден специално за китайския пазар. Той се казва Phideon и е тук, за да замести остаряващия Phaeton в Китай. Пълноразмерният седан ще бъде позициониран над продавания само на местно ниво Volkswagen Magotan.

Името на новия модел е вдъхновено от римската богиня на верността Фидес.

Това ще бъде първият автомобил от марката Volkswagen, който ще бъде изграден на базата на платформата MLB и въпреки че ще се предлага само в Китай, Phideon е бил разработен и проектиран в Германия.

Новият китайски флагман на Volkswagen е дълъг 5.05 метра и има междуосие от над 3 метра. Купето е широко 1.87 метра и е високо 1.48 метра. Най-общо казано, новият модел може да бъде определен като дълга база на Volkswagen Passat с някои дребни промени в дизайна.

Засега не разполагаме със снимки на интериора, но знаем, че дългите врати са оборудвани с електрическа система за затваряне. Електрически са и седалките, които се предлагат с отопление, охлаждане и функция за масаж. Междувременно за комфорта ще се грижат въздушно окачване и релаксиращо амбиентно осветление в интериора. Шофьорът пък ще има на разположение централен head-up дисплей и система за нощно виждане.

Volkswagen Phideon ще се предлага с адаптивен круз контрол, както и с асистенти за следене на пътната лента за движение. Колата ще бъде оборудвана и с мултимедийна система от последно поколение, поддържаща MirrorLink, Android Auto и CarPlay, така че собствениците ще могат да свързват мобилните си устройства и да ползват функциите им през дисплея на колата.

Задвижването ще се осигурява от 3.0-литров турбо V6 двигател с 300 к.с. и 440 Нм максимален въртящ момент, които ще задвижват и четирите гуми на колата чрез системата за двойно задвижване 4MOTION. Volkswagen ще продава новия модел и с 2.0-литров турбо двигател, като тази версия ще има предно предаване. На по-късен етап към тези два двигателя ще се присъедини и хибридна система.

Volkswagen Phideon ще излезе на пазара в Китай през третата четвърт на годината, а производството ще бъде локализирано в завода на местната компания SAIC, която има подписан договор с Volkswagen.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:27 1
+ 0
- 0
sffsdf7831
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.