29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Дъщерята на покойния Пол Уокър съди Porsche

Американската агресия спрямо германското автомобилостроене продължава и на частния фронт. Ново дело ще бъде образувано, този път не от американските власти, а от 16-годишната дъщеря на покойния актьор Пол Уокър - Медоу Рейн. Според адвоката на семейството Джеф Милам "в крайна сметка ще се докаже, че Porsche GT е опасна кола. Тя не трябва да е на улицата".

Пол Уокър загина в катастрофа на 30 ноември 2013 година, когато заедно със своя приятел Роджър Родас не успяват да излезнат от автомобила Porsche GT, който Уокър управлява, след като машината се разбива на булеварт "Херкулес" в Санта Клара и се самозапалва. Преди повече от година съпругата на Родас предизвика подобно дело с обвинения към автомобилния производител в немърливост.

В исковата молба с обем 18 страници на дъщерята на Пол Уокър се описва, че "автомобилът не предлага определени мерки за сигурност, типични за спортните коли и дори за някои от другите модели на Porsche. Тяхното наличие е могло да предотврати смъртта на Пол Уокър", пише още адвоката Милам.

Ще бъде трудно на адвоката да обясни пред съда защо скоростта на автомобила е била над 150 км/ч при ограничение 72, както и защо автомобилът е бил със силно износени гуми на 9 години. Още миналата година от Porsche Cars North America обявиха, че колата е била извън нормалното си техническо състояние и не е поддържана добре, което е довело до смъртта на звездата от "Бързи и яростни".

Междувременно другия символ на филма за адреналин и бензин във вените - Вин Дизел, обяви, че поредицата, която стигна до 7-ми епизод, ще приключи след още 3 серии. В последната част участва и самият Уокър, който почина преди края на снимките. Самият филм пък пожъна очакван успех и събра приходи от над милиард и половина долара, въпреки че в сравнение с него "Междузвездни войни" изглежда като любовна мелодрама без каквито и да са фантастични елементи.

Очаква се "Fast and Furious 8" да излезе на екран през април 2017 година, а действието ще се развива в Ню Йорк. Отново ще видим познатите актьори като Дуейн Джонсън - "Скалата", както и Кърт Ръсел, който ще е с по-голяма роля. Дори след края на епохата "Бързи и яростни" вече се говори, че героят на Скалата - Хобс, ще бъде причина за цяла нова поредица, както се случи с друг герои, изигран от Джонсън - "Кралят на скорпионите".



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:33 1
+ 0
- 0
sffsdf3107
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.