28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Момиченце на 4 години тества 18-тонен камион Volvo (видео)

В най-новия филм на Volvo Trucks ”Look who’s driving” 4-годишната Софи подлага Volvo FMX на най-трудното досега предизвикателство в серията „Тестове в реално време“. Филмът продължава традицията на предишните глобални успехи в поредицата, като The Epic Split и The Hamster Stunt.

При най-новия тест в реално време на Volvo Trucks, „Look who's driving", четиригодишната Софи управлява с помощта на дистанционно управление движението на 18-тонен Volvo FMX из строителен обект. През годината товарният автомобил беше оборудван с няколко нови функции и целта на теста е да покаже колко много може да понесе камионът и колко лесно се справя в средите с най-големи изисквания.

„За да покажем какво може да прави товарният автомобил, искаме да го изправим пред истинско предизвикателство. Кой тестов водач е по-безразсъден от четиригодишно дете с непредсказуеми реакции?", пита Рикард Фриц, Вицепрезидент на Volvo Trucks.

Във филма Софи управлява камиона из строителния обект, като самосвалът поема по непредвидени пътища: освен всичко друго той се изкачва по стръмен склон с мека повърхност, преди да се изтъркаля чак до долу с пълно завъртане на 360 градуса.

„Тестът несъмнено демонстрира способността на товарния автомобил да се справя с най-екстремните среди. За това му помагат функции, като новия автоматичен контрол на сцеплението, които му дават възможност да продължи да се движи по силно наклонени и меки повърхности. Освен това те демонстрират цялостната му издръжливост с най-добрата конструкция на кабината, отличаваща се със здрави предни ъгли и подсилена подрама" казва Гунар Елиасон, мениджър Нови продукти във Volvo Trucks.

Филмът е най-новият от поредицата на Volvo Trucks „Тестове в реално време", предишните глобални успехи на която включват The Epic Split и The Hamster Stunt.

Във филма са тествани следните функции:

- Автоматичен контрол на сцеплението, автоматично задвижване на всички колела, задействано, когато е необходимо. Резултатът е по-добро сцепление, по-малко износване и по-нисък разход на гориво.
- Усилени предни ъгли - части на бронята са изработени от стомана от висок клас с дебелина 3 милиметра като удължение на шасито.
- Метална защита на двигателя - предпазва камиона от незакрепени предмети, например при шофиране върху зони, покрити с чакъл или камъни. Предната стоманена защита на двигателя с дебелина 3 милиметра е създадена, за да издържа 5 тона налягане.
- Volvo FMX има пътен просвет от 30 см, което означава, че важните части, като окачването и спирачните дискове, не са изложени на риск от повреда при движение по неравен терен.
- Конструкция на кабината - уникалната конструкция на кабината спомага за предпазване на водача от нараняване, включително при странично преобръщане на камиона.
- Водоустойчивост - Volvo FMX е създаден за работа при най-тежки условия, включително във вода. Всички чувствителни части са уплътнени и монтирана така, че да задържат замърсяванията и водата навън.

Тестваният във видеото камион е Volvo FMX 8x6 със задвижване на всички колела и мощност 540 к.с. Возилото е с дневна кабина, самосвална надстройка, I-Shift, шаси Extra High.

Видео към новината


Рейтинг :
09.09 2023 в 09:02 1
+ 0
- 0
sffsdf4864
 
Още от : Шоу
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.