19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Брилянтен Себастиан Льоб в етап 2 на Дакар 2016

Деветкратният световен рали шампион Себастиан Льоб връхлетя с гръм и трясък в рали Дакар 2016. Пилотът на Peugeot 2008 DKR спечели днешният втори етап на пустинния маратон, който реално бе първи за надпреварата, след като вчерашната отсечка бе отменена заради проливни дъждове. В отсечката между Вила Карлос Паз и Термас Рио Хондо Льоб победи не кого да е, а най-титулувания участник в "Дакар" и негов съотборник в Peugeot Стефан Петерханзел с 2:23 мин. Трети при автомобилите се класира бившият световен крос-кънтри шампион Владимир Василиев (Toyota), който изпревари друг пилот на Toyota - Жиниел Де Вилиерс.

С 5-о място за деня, също така силен дебют в рали Дакар 2016 направи друг WRC ас - Мико Хирвонен (Mini), който финишира само на 4 секунди от Де Вилиерс и измъкна едва 15 на Лийрой Поултър (Toyota).

При мотоциклетите, победител в етап 2 на рали Дакар 2016 стана австралиецът Тоби Прайс. Пилотът на КТМ успя да измъкне едва 20 секунди от Рубен Фариа (лидер на дъщерната марка на австрийците Husqvarna), който водеше в близо 3/4 от 387-километровата отсечка. Третото място в категорията на двуколесните бе спечелено от словака Стефан Свитко с КТМ, който надви с половин минута французина от малийски произход Ален Дюкло с Sherco. Челната петица дооформи световният мотокрос шампион Матиас Валкнер (КТМ). Денят не бе особено силен за пилотите на Honda, които се наредиха на 6-о, 7-о и 8-о място.

В класа на ATV-четириколките, първият етапен победител в рали Дакар 2016 е генералният такъв от Дакар 2014 - Игнасио Касале (Yamaha). Чилиецът поведе още в първата част на отсечката, като постепенно се откъсна от братята Маркос и Алехандро Патронели. Втори отсечката до Термас Рио Хондо завърши южноафриканецът Браян Барагуанат (Yamaha), който миналата година при дебюта си отпадна именно на втория етап на ралито. Челната тройка днес дооформи победителят от 2011 и 2012 година Алехандро Патронели, а Маркос е 5-и, изпреварен от дебютанта Марсело Медейрос от Бразилия.

Камионите стартираха етапа по-късно днес, но това, което виждаме в сайта на състезанието е напрегната борба между Хрард Де Рой (Iveco) и Айрат Мардеев (Камаз). Как се развиха нещата при "големите момчета" ще разберем по-късно. Подробен репортаж за етап 2 на рали Дакар 2016 също очаквайте съвсем скоро.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:31 2
+ 0
- 0
sffsdf5634
бай Кольо 05.01 2016 в 11:53 1
+ 1
- 1
Разгеле , че с тия пистови състезания ми омръзна ... :)
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.