27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

РШ Мотокрос: Гран При Сливен 2, обзор

Първи подиум на 10-годишния Виктор Бориславов

Снимка: LAP.bg

Първи подиум в републиканския шампионат по мотокрос записа 10-годишният Виктор Бориславов („Мото спорт Варна“, KTM), който се нареди на трето място в клас МХ65 в Гран при на Сливен. Току що на мотополигон „Бършен“ завършиха стартовете във всички класове за 8-мия кръг на родното първенство. Участие в интересните състезания взеха 90 пилоти от 6 държави (Гърция, Кипър, Турция, Сърбия, Молдова и България). За разлика от вчерашния студ, днес и участниците, и близо 3000 зрители, заобиколили трасето, се радваха на по-високи температури и слънчево, идеално за мотокрос, време.

При най-малките победата в двата манша спечели Кристиян Иванов („Тексим Моторспорт“, КТМ), който прибави нови 50 точки към актива си за генералното класиране. На второ място с резултат 2-3 в двете състезания се нареди Християн Даков („Левски МХ Груп“, КТМ). Много добре се представи младата надежда на „Мото спорт Варна“ Виктор Бориславов, който стана 3-ти в първия манш и 4-ти във втория. Въпреки, че е карал с температура, състезателят от Габрово събра 38 т. днес и за първи път допълни подиума.

В МХ85 Жулиян Георгиев (“Моторейсинг Варна“, КТМ) и Алекс Димитров (“Моторспорт Варна“, КТМ) продължиха с битката помежду си, която явно ще бъде до самия финал на първенството. Димитров направи успешен старт в първия манш, но въпреки, че беше плътно следван от Георгиев, доминираше през цялото време и пресече първи финалната линия. Във втория манш обаче късметът беше на страната на Георгиев, който след изключително каране грабна победата в Сливен. С резултат 5-4 в двата манша и 34 т. на трето място се нареди пилотът на домакините Димитър Петров (КТМ).

След проблемите с мотоциклета вчера, Майкъл Иванов (Husqvarna) направи перфектно представяне днес и спечели убедително двата манша в силно-конкурентния клас МХ2, добавяйки нови 50 т. в актива си. В първия стартът взе Иван Петров (МСК „Севлиево“, КТМ), който обаче в хода на състезанието беше изпреварен от пилота на „Троян моторспорт 01“. Двамата пресякоха в този ред финалната линия, следвани от Хакан Халми (МСК „Севлиево“, КТМ). Във втория Иванов поведе колоната още от старта и финишира с близо половин минута пред Халми, който остана втори в крайното класиране с 42 т. Подиумът с актив от 40 т. допълни Петров.

Гран при Сливен ще се запомни и с доста интересни състезания в клас МХ1. В първия манш поведе кипърският състезател Хрисантрос Хараламбос (KTM), но малко след това Николай Йовчев (Honda) го изпревари и без проблем пресече първи финалната линия, следван от Тодор Тотев (МСК „Севлиево“, Honda). Във втория манш обаче състезателят на „Несебър мото“ счупи съединителя след сблъсък с Хараламбос (KTM) и загуби доста време, докато се върне в бокса, за да го смени. Впоследствие Йовчев се върна на трасето, но вече всички състзатели бяха направили близо 3 обиколки, което го изпрати на 10-то място. Все пак точките му бяха достатъчни за 4-та позиция в крайното класиране. След като Йовчев бе отсранен, пътят на Тотев бе чист и той без проблем спечели както втория манш, така и Гран при на Сливен. След него с 47 т. се нареди Хараламбос, следван от Калоян Илиев („Калабак 1969“, КТМ).

В клас МХ участие взеха 28 пилоти, а победата и в двата манша спечели Мартин Тодоров („Калабак 1969“, Yamaha). След резултат 3-2 и 42 точки на второто място на стълбичката за награждаването се качи Веселин Малинов („Панчо Рейсинг Тийм“, Yamaha), следван от Васил Стоянов („Велман Моторспорт“, Kawasaki).

Републиканският шампионат по мотокрос продължава на 4 октомври в Троян, където успоредно с него ще се проведе и кръга от източноевропейското първенство.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:33 1
+ 0
- 0
sffsdf2755
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.