29 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Светлина в тунела за мотоциклетизма преди Night of the Jumps

Румен Петков: „Ще погасяваме задълженията си разсрочено“

Днес на пресконференция преди утрешния финал на световния шампионат по мотокрос фрийстайл (Night of the jumps) в „Арена Армеец“ Председателят на Организационния комитет на Гран при България Румен Петков даде надежда, че страната ни ще изплати забавените задължения към фирмите-организатори на кръгове от световни и европейски шампионати:

Разговаряхме с министър Кралев на няколко пъти за ангажиментите, които можем и трябва да си позволим през следващата година. Заради забавеното изплащане на задълженията на нашата федерация няма да имаме кръг от световния шампионат по мотокрос. Въпреки това обаче България ще бъде домакин на четири кръга от европейските първенства, като това го дължим изключително много на дългогодишното партньоство на страната ни с ФИМ Европа и авторитета, който има лично г-н Богдан Николов и Българската федерация по мотоциклетизъм. Това е един жест на добра воля към любителите на мотоциклетния спорт в България, който ние много високо оценяваме. Стараем се и подготвяме в момента план за погасяване на задълженията, които имаме, за да можем през 2017-та да се борим за домакинство на кръг от световния шампионат и се надявам, че той ще бъде готов до месец март. Тогава ще имаме и много по-голяма яснота относно рекламния бюджет, който ще можем да осигурим, за да минем към погасяване и да запазим натрупания през годините потенциал, защото без да деля спортовете, мога да кажа, че през тези 10 години мотоциклетният спорт даде много на България. “, заяви Петков.

За съжаление в новата наредба на министерството на младежта и спорта, не съществуват моторни спортове (мотоциклетизъм и автомобилизъм). Спортовете са били избирани не по резултати, а по социална значимост. Признати са спортове като канадска борба и хокей на трева, които били от голяма социална значимост. Това е положението към момента, по-зле става!”, бяха думите на председателя на БФМ Богдан Николов.

Междувременно стана ясно, че всички 11 пилоти, които ще вземат участие в утрешното състезание, са вече в България. Борбата за световната титла между Давид Риналдо (182 т.), Майкъл Мелеро (180 т.) и Роб Аделберг (166 т.) ще се реши именно в зала „Арена Армеец“.

За втора година съм тук и всичко е ОК. Имам шанс за титлата и ще покажа възможностите си. Познавам конкуренцията, все пак участваме навсякъде заедно, но на финала всеки може да покаже елемент на изненада.”, заяви Аделберг на пресконференцията днес.

На срещата с медиите присъства и дизайнерът на трасето Франк Ендерс, който определи България като отличен домакин и организатор:

Лесно се работи тук и винаги сме спокойни. Пръстта е чудесна и ако на някои места по света това е проблем в София всичко е наред. Разбираме се перфектно с хората от вашата федерация и вървим по план. Ще бъде уникално състезание. Публиката ще бъде много доволна от това, което ще види”.

Трасето за Night of the jumps бе изградено за изключително кратко време като за по-малко от 72-часа беше положена 1300 куб.метра пръст, а скоковете и попивките завършени. Зрителите ще видят чисто нова конфигурация, едно доста по-зрелищно и атрактивно трасе.
“Имайки предвид милиардната зрителска аудитория по целия свят , България ще бъде в центъра на вниманието на феновете на мотоциклетния спорт от всички континенти. За нас е висока чест да приемем елита на мотокрос фрийстайла и да бъдем домакини на финалната битка за Световната титла”, заяви Румен Петков във връзка с „Нощта на скоковете“.
На журналистически въпрос какво би казал на феновете на мотоциклетния спорт, които ще дойдат в Арена Армеец за събитието, шефът на родната федерация Богдан Николов беше категоричен :
„Да заповядат, защото това може да е последното подобно състезание у нас”.
До 14.00 часа днес са продадени около 9400 билета, като по касите на залата и eventim.bg има останали по-малко от 1000.
Вратите на залата ще бъдат отворени в 17.00 в събота за зрителите, а самото състезание започва в 19.00 часа и ще продължи до 22.15 когато ще бъде церемонията по награждаване на шампионите. Един от феновете ще си тръгне с чисто нов джип Great Wall разигран на томбола в края на вечерта.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:33 2
+ 0
- 0
sffsdf5070

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:32 1
+ 0
- 0
sffsdf5070
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.