28 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Тити Папазов готов да скача с мотор на Night of the jumps

Снимка: LAP.bg

Президентът на Националната баскетболна лига (НБЛ) Константин Папазов може да се пусне в скок с мотоциклет по време на финалите на световния шампионат по мотокрос фрийстал на 12 декември в София. Това обяви той по време на съвместна пресконференция с Българската федерация по мотоциклетизъм. На нея беше представена съвместната инициатива за спечелване на билети за мотошоуто от феновете на баскетбола на 30 мача от НБЛ преди финалите в столичната зала „Арена Армеец”. Те ще бъдат избирани с томбола и ще се надпреварват във вкарване на тройки, победителите вземат по 2 пропуска.

С тази инициатива от мотофедерацията по-скоро помагат на нас, отколкото ние на тях" - коментира Тити Папазов. "Това е едно добро начало за спорта у нас, който е на дъното. Колкото повече федерации се обединим за различни идеи и бъдем заедно, толкова по-добре. След този жест може би и аз трябва да направя нещо за благодарност. Например, да скоча с мотоциклет на това толкова очаквано събитие. Не зная да карам мотор, сигурно ще е много опасно. Ако някой пилот ме вземе да скочим един-два пъти, но без висша акробатика, ще седна зад него. Но ще бъда със затворени очи.

Президентът на мотофедерацията Богдан Николов уточни, че е готов да участва в надпреварата за вкарване на тройки на баскетболните мачове, която ще осигури билетите за мотошоуто. Той разказа, че по време на състезание от „Нощта на скоковете” преди години кметът на Прага се е пуснал в салто от рампите с друг мотопилот на една машина и е вдигнал рейтинга си от 13% на 63% преди избори.

Според БФМ връзката между баскетбола и мотокроса е в атрактивните скокове, които са основен елемент от двата спорта. Именно те карат публиката да избухва в момента, в който спортистът преодолее силата гравитацията и …полети. Някой го правят с мотоциклети, други с баскетболна топка. Без съмнение и в двата спорта полета, адреналина и емоцията са царе. Всички тези общи елементи във фристайла и баскетбола, доведоха до едно спортно партньорство от нов тип, а именно – „докажи, че можеш за да спечелиш“.

До 12-ти декември обаче има още не-малко време, което ще бъде добре запълнено със спортни, в частност – баскетболни емоции. Близо 30 баскетболни срещи от Националната Баскетболна Лига ще запълният спортния живот в различните зали из цялата страна по пътя към шампионската титла. По време на всички баскетболни срещи от Лигата, томбола ще определи по няколко късметлии от публика, които ще премерят сили в може би един от най-трудните елементи на баскетбола – вкарването на „тройка“. Победителят във всяко едно от тези мини състезания ще получи по два билета за Вечерта на Скоковете в Арена Армеец и ще има възможността да се наслади на най-доброто в мотокрос фристайла на планетата, като повторно да опита късмета си в спечелването на традиционния автомобил Great Wall, този път модел H5.

В състезанието ще се пуснат 12 участници, които още не са определени. Отново в София ще бъде излъчен световният шампион във фрийстайла. Подготовката на залата за Night of the jumps ще започне на 11 декември, петък, в полунощ и трасето трябва да е готово за събота, а после да бъде изчистено до обед на 13 декември, два дни преди концерта на Енрике Иглесиас.

Билетите за петото издание на Night of the jumps у нас ще са много по-евтини – по 20, 30, 40 и 50 лева.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.