26 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

WRC: Ожие на ден от победата в Корсика

Себастиен Ожие (VW) не допусна изненади в предпоследния ден на рали Корсика от Световния шампионат и уверено върви към четвъртата си победа за сезона. В съботния ден, предложил четири дълги специални етапа, франуцзинът не рискува, но успя да запази аванса си от над 40 секунди пред втория Тиери Нювил (Hyundai).

След петъчния екшън белгиецът усещаше зад гърба си нажежените до червено съотборници на Ожие - Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен. Тиери обаче ще спи една идея по-спокойно преди последния състезателен ден, защото успя да увеличи аванса си пред третия Микелсен, а Латвала започна да вдига белия флаг в битката за второто място с поредни проблеми с настройките на неговото Polo.

Въпреки отличната си скорост сутринта, Микелсен не успя да задържи високото темпо и следобяд и приключи деня с пасив от 21.5 секунди от Нювил. На над половин минута след норвежеца пък е Латвала.

Яри-Мати обаче имаше и късмет, защото прекрасно представящия се до момента ирландец Крейг Брийн (Citroen) хвана дъжда по време на седмата отсечка и това забави похода му към стопяване на изоставането от финландеца. В крайна сметка Брийн ще нощува на пета позиция при изоставане от 23.6 секунди от Латвала.

Другите двама пилоти на Hyundai - Хейдън Падън и Дани Сордо се наредиха след Брийн, като за пореден път новозеландецът доказа, че не се чувства особено комфортно на асфалт, особено на мокър. Въпреки това той продължава да печели задочния спор с далеч по-доказания на тази настилка ветеран Сордо и води на испанеца с 21.2 секунди.

Местата от осмо до десето са за състезатели на M-Sport (Ford), водени от Ерик Камили, следван от Мадс Йостберг и състезаващият се във WRC 2 с Fiesta R5 Елфин Еванс. Последният очевидно продължава да води в класа си, следван на близо 38 секунди от чеха Ян Копецки с Skoda.

След като вчера отпадна от сметките за победата, днес Крис Мийк (Citroen) продължи с лошата серия и въпреки убедителната победа в първия етап за деня, във втория северноирландецът и неговата машина имаха неприятна среща с дърво около 400 метра след старта на отсечката.

В неделя предстоят последните две отсечки на последното асфалтово рали за годината, като първата от двете е и най-дългата в надпреварата със своите 53.78 километра.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:08 2
+ 0
- 0
sffsdf17000

Рейтинг :
09.09 2023 в 06:03 1
+ 0
- 0
sffsdf17000
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.