16 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Аutomotive Forum & Expo Sofia отваря врати този четвъртък

Над 80 компании ще представят решенията си за автотехническо оборудване и следпродажбен сервиз в Интер Експо Център

Този четвъртък, 18 октомври, в Интер Експо Център започва първото издание на Аutomotive Forum & Expo Sofia, което ще се проведе под патронажа на министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Специализираното събитие за автомобилни технологии и следпродажбен сервиз е първото по рода си у нас и ще се проведе в рамките на 4 дни.

От 18-и до 21-и октомври, в зали 2 и 3 на Интер Експо Център, на изложение Automotive Expo Sofia ще бъдат представени над 80 компании от сектора на автотехническото оборудване и следпродажбения сервиз. В първия ден на събитието, 18-и октомври, стартира и Automotive Conference, на която доказани мениджъри на глобални автомобилни компании ще представят най-успешните автомобилни проекти в Източна Европа и България.

Освен възможността да се запознаят с всичко за следпродажбения сервиз и всичко необходимо за леките, лекотоварните и тежкотоварните автомобили, посетителите ще могат да открият и най-новите технологии и компоненти от сектора на автомобилостроенето. Заедно с богатата изложбена част, чиито акценти могат да бъдат разгледани предварително на сайта на Аutomotive Expo Sofia, ще бъде представена и изключително интересна и полезна семинарна програма.

Очаква се министърът на икономиката - Емил Караниколов да даде официален старт на Automotive Forum Sofia, който се провежда под патронажа на министър-председателя. Двудневният форум започва на 18-и октомври и ще продължи до 19-и, когато се предвижда премиерът Бойко Борисов да се включи в събитието със закриваща реч.

Специализираният форум Automotive Forum Sofia ще се състои от три елемента: Международна конференция, B2B платформа за срещи и Кариерно изложение. Наред с лекциите с практически съвети по актуални теми, дадени от представители на водещи световни компании от автомобилния сектор, форумът ще отвори врати към нови пазари, събирайки на едно място малки, средни и големи предприятия с глобални производители и представители на местната власт.

Аutomotive Career Days ще даде възможност за усъвършенстване и на всички, които биха искали да започнат или развият кариерата си в областта на автомобилната индустрия, студенти, IT специалисти, инженери, HR-и. Цялата програма по часове и повече детайли могат да бъдат разгледани тук.

Достъпът до Аutomotive Forum & Expo Sofia ще се осъществява с билети, печатни и електронни покани, както и с онлайн регистрация, с която получавате безплатен вход с предварителна заявка на сайта до 23:59 ч. на 17.10.2018 г. Изложението ще бъде отворено за посетители всеки ден от 10:00 до 18:00 часа, а на 21-и октомври, когато входът е свободен, работното време ще бъде до 16:00 часа.

#####

Допълнителна информация:

За Интер Експо Център / www.iec.bg /:
Интер Експо и Конгресен Център e единственият изложбен център в София, символ на модерните и успешни бизнес практики и е домакин на множеството изложения и събития, които покриват различни сфери на икономиката. Изложбеният комплекс разполага с 6 изложбени и 8 конгресни зали на обща площ от 42 000 м2, предлагайки на партньорите си много възможности да представят и развият идеите си, както и да презентират по най-добрия начин своите проекти.

За Аутомотив Клъстер България:
Automotive Cluster Bulgaria (ACB) представлява интересите на един от най-бързо развиващите се икономически браншове в България – автомобилната индустрия и производството на автомобили и компоненти за тях. Клъстерът обединява повечето от над стоте автомобилни производителя в страната, които произвеждат компоненти за почти всеки познат бранд автомобили. По-голямата част от тях са първо, второ и трето ниво доставчици, като в държавата има и един производител със завод за асемблиране на автомобили. В индустрията има над 37 000 заети. Приходите, генерирани от компаниите в този сегмент за 2017 г., възлизат на около 2 млрд. евро и съставляват над 4% от БВП на страната. Основните цели на Automotive Cluster Bulgaria са свързани с подпомагането на автомобилни компании, както и с привличането на автомобилни производители и водещи международни доставчици на автомобилни компоненти в България. ACB представлява интересите на членовете си и подпомага проектите им. Клъстерът работи съвместно с правителството, университетите, частните обучителни институции и членовете на ACB за подобряване на образованието и обучението, свързано с технологичните производства.

За Automechanika:
Със 17 изложения в 16 държави Automechanika е водещият световен бранд за автотехнически изложения и най-успешната търговска марка на Messe Frankfurt. Събитието покрива цялата верига на процесите в автомобилния следпродажбен пазар, от мястото на продажба до услугите, рециклирането и изхвърлянето на отпадъци. Специализирано е за доставчици на производителите на моторни превозни средства, гаражно и сервизно оборудване, както и за всички видове резервни части и аксесоари за поддръжка.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:17 1
+ 0
- 0
sffsdf33425
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.