19 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Continental открива нова тестова писта в Тексас

Германският производител на гуми и доставчик на технологии за автомобилната индустрия Continental откри нова тестова писта и център за изследвания в Увалде, Тексас. Широка 12 метра и дълга над 3 километра, пистата със своя сложен дизайн дава богати възможности за тестване на много от продуктите на Continental, включително гуми, системи и компоненти за асистирано и автономно шофиране.

На новата си писта Continental ще тества не само автомобили, но и SUV, ванове и мотоциклети. Като разположение и проектиране, новото творение прилича на тестовата писта Contidrom до Hanover, но и има елементи, които Contidrom не притежава.

Тестовите съоръжения Увалде са използвани от Continental Tire Америка, от автомобилни производители и изпитатели на гуми от Хановер, които обикновено използват Contidrom. За германскните специалисти пътуването до Тексас за тестване на нови гуми е важно, защото зимните условия правят тестовете в северна и западна Европа невъзможни.

Комплексът за изпитания Увалде е разположен на около 80 мили западно от Сан Антонио. С целогодишния си мек климат, Увалде е идеален за тестване на автомобилни технологии и гуми. Комплесът разполага с множество писти и настилки, включително и високотехнологичен център за изследвания. Някои от системите в комплекса са Vehicle Dynamics Facility, Traction Testing Facility и Wet Grip Testing Facility.

Vehicle Dynamics Facility разполага с иновативен терен за тестване на мокри и други видове настилки, включително при наклони и завои. Traction Testing Facility е оборудвана с бетонови и асфалтирани повърхности за тестове на мокро, включително и писта за изследване на аквапланинг. Wet Grip Testing Facility разполага с множество видове писти и настилки за тестване на поведение на гуми при различни условия, включително аквапланнинг и различни водни препятсвия.

В допълнение към тези три тестови системи, пистата в Увалде разполага с девет различни маршрута за тестване, а обществените пътища и магистрали в региона на комплекса също са използвани като допълнение при тестване на различни пътни условия.

От 2011 г. подразделението за гуми на Continental е инвестирало повече от два милиарда евро в създаването на нови производствени възможности, като част от своята стратегия Визия 2025. Стратегическата цел е да бъде създаден по-добър глобален баланс за развитие и производство на гуми, който в дългосрочен план да позволи да бъде посрещнато нарастващото глобално търсене на гуми Continental чрез регионално производство в три региона – Америка, ЕМЕА и АПАС. Стъпки в тази насока бяха откриването на заводи за производство в САЩ, Русия, Китай и модернизиране на съществуващите заводи в Европа.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.