21 февруари 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Купувате употребявана кола? За какво трябва да внимавате

Искате да смените стария си автомобил и сте в търсене на такъв, който е вече употребяван? За тази задача трябва да бъдете подготвени. Ние сме подбрали за вас няколко момента, за които трябва да внимавате, когато правите избора си.

Научете колкото се може повече за историята на превозното средство. Би било страхотно, ако купувате колата от първия й собственик, който може да ви каже всичко за нея. Ако я купувате от брокер, то се постарайте да направите собствено проучване.

Извършете обстоен оглед на колата. Прочетете всички предоставени ви документи и проучете какво пише на всеки един залепен по нея надпис.

Забележете всички несъвършенства на автомобила както по бронята, така и в купето. Обърнете специално внимание на ръждясалите петна. Ако металът е напълно разяден и ремонтът ще ви струва ужасно много, по-добре е да преосмислите сделката. 

Оценете интериора. Употребяваните коли имат забележки, това трябва да ви е напълно ясно. Въпросът е дали бихте ги приели. Внимавайте за несъвършенства, които бият твърде много на очи и които трудно бихте възстановили. Ако колата е с кожена тапицерия, забележете дали тя не е напукана или е изсъхнала на места. Имайте предвид, че най-вероятно бихте се разделили с голяма сума пари, ако се заемете с подмяна на кожения салон.

Задължително погледнете под капака на автомобила. Двигателят е най-основната част в колата. Проверете за течове, напукани маркучи, корозия. Проверете всяка една гумичка и жичка. Погледнете дали няма дребни елементи, нуждаещи се от смяна.

Поискайте тестово шофиране. Това е може би най-важният момент от покупката. Планирайте си маршрут и тествайте колко колата е маневрена, как ускорява, как спира, какво е окачването й. Ако имате възможност, излезте извън града, за да прецените как се движи колата в извънградски условия. Опитайте се да паркирате, за да прецените слепите й зони. Докато шофирате, пуснете радиото. Не се ограничавайте в слушането на само една станция, а преслушайте всички. Пуснете си климатика, за да видите дали работи качествено.Рейтинг :
09.09 2023 в 05:06 2
+ 0
- 0
sffsdf38385
zuljin
Рейтинг : -12194
12.07 2021 в 10:49 1
+ 20
- 0
Най-вече внимавайте за малоумни съвети от посредствени авто форуми!
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.