29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

PSA и GEFCO подписаха договор за 8 млрд. евро

Групите PSA и GEFCO подписаха ново, ексклузивно споразумение за 8 милиарда евро, според което GEFCO ще управлява и оптимизира цялата глобална верига за доставка на производителя на автомобили. Споразумението отново потвърждава, че GEFCO е водещият доставч

GEFCO подписа договор за 8 милиарда евро за оптимизация на глобалната верига за доставки на Групата PSA. В съответствие с целите за печеливш растеж, зададени в плана й "Рush to Pass", Групата PSA ще може допълнително да подобри оперативното си представяне чрез това споразумение, което е още една демонстрация на доверие в екипите на GEFCO и надеждността на услугите й. 

Глобално интегрирани логистични и транспортни решения
Съгласно споразумението, GEFCO ще проектира и изпълнява глобални логистични и транспортни решения за трите марки на Групата PSA - Peugeot, Citroën и DS. GEFCO ще управлява и оптимизира цялата верига за доставка, от доставка на компоненти за производство и фабрики за сглобяване до дистрибуция на готовите автомобили. Освен тези изходящи и входящи логистични услуги, GEFCO ще отговаря за дистрибуцията на резервни части.

Това стратегическо партньорство е потвърждение на експертния опит на GEFCO в създаването и оптимизацията на сложни вериги за доставка. Като 4PL1 доставчик, GEFCO ще бъде единственият партньор на Групата PSA в налагането на оптимизирани мултимодални процеси, които комбинират железопътен, пътен, морски, въздушен и вътрешен воден транспорт, за създаване на решения от край до край. Тя ще отговаря също за координиране на доставчиците, избрани да участват във веригата за доставка, след тръжни процедури. Централна част от цялостната роля на GEFCO ще бъде прилагането на авангардните й логистични инженерни умения, в комбинация със системи за ИТ и управление на данни с голяма производителност, за да предостави проследяване в реално време и да осигури гладко взаимодействие на веригите за доставка, складирането и дистрибуцията.
Споразумението ще покрива всички държави (т.е. около 50), в които Групата PSA оперира в момента, независимо дали с производство или с дистрибуция. Изпълнението на споразумението ще увеличи силата на GEFCO за закупуване и разпределение в полза на всичките й клиенти.

Стратегическо партньорство за двете страни
"Споразумението ще бъде силен двигател за подобрено оперативно представяне в Групата PSA. Убедени сме в способността на GEFCO да ни партнира, докато преминаваме през предизвикателна промяна, преследваме нови бизнес възможности и се развиваме в международен план", каза Яник Безар, изпълнителен вицепрезидент, „Доставки“ на Групата.
Групата PSA работят също така заедно с логистичния специалист GEFCO, за да развие верига за доставки и производствени решения за бъдещи проекти, които ще се извършват съвместно с външни партньори или самостоятелно.

"GEFCO е горда, че е избрана от Групата PSA като доверен стратегически партньор. Всички екипи на GEFCO са активно ангажирани да отговорят на нуждата от ефективност на клиентите ни", каза Люк Надал, председател на Управителния съвет на GEFCO. "Всеки ден нашите екипи демонстрират способността им да подкрепят клиентите ни, докато растат в международен план, като в същото време работят с тях, за да се справят с дългосрочните им предизвикателства, свързани с растежа и доходността."



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:01 1
+ 0
- 0
sffsdf18069
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.