25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Samsung Connect Auto обещава перфектна свързаност на колите

Samsung Electronics предлага изцяло ново решение, което да направи автомобилите по-сигурно, по-свързани и дори по-екологични. Става въпрос за новата система Samsung Connect Auto, която ще следи параметри на автомобила, ще дава съвети за подобряване на шофирането, но и същевременно ще осигури мощна 4G LTE интернет връзка за пасажерите

Samsung Connect Auto се включва директно в порта на бордовата диагностика (OBD II), която се намира под волана на автомобила. Решението подава сигнали в реално време, за да помогне на потребителите да подобрят своето шофиране, включително да постигнат по-ниска консумация на гориво, а Wi-Fi мрежата осигурява онлайн достъп на пасажерите, докато са в движение. За сигурността на самото решение се грижи Samsung KNOX, мобилна платформа на марката за защита от висок клас. Новата технология ще бъде налична от втората половина на годината в САЩ, а AT&T ще бъде първият доставчик в САЩ.

Гръбнакът на Samsung Connect Auto са KNOX по отношение на сигурността и Tizen OS по отношение на съвместимостта. Samsung KNOX осигурява сигурност както на ниво хардуер, така и на ниво софтуер, включително приложенията. Именно приоритизирането на сигурността разграничава Samsung Connect Auto от конкурентните предложения. Разработчиците могат да използват Tizen и Samsung SDK, за да създадат допълнителни услуги. Samsung насърчава безопасното поведение на пътя като използва geo-fencing технология и алгоритми за оценка на стила на шофиране. В случай на инцидент, решението автоматично ще изпрати съобщение до избрани контакти на шофьора и сигнал до спасителните екипи. Приложението Find My Car също помага при локализирането на автомобила, посредством LTE и GPS.

Системата на Samsung включва мощен LTE Wi-Fi модем, към който могат да се свържат няколко на брой потребители, като така пасажерите имат възможност да се забавляват с онлайн съдържание или да играят онлайн игри. Анализът на разхода на гориво помага на шофьорите да използват по-малко гориво чрез употребата на специално разработен алгоритъм. Той анализира изминатото разстояние, времето прекарано в път и цената на литър гориво – ценна функция за всички заети в сектора на транспорта и логистиката.

Виртуален механик проверява състоянието на автомобила от бордовата диагностика и предлага поддръжка или ремонт от специализирана мрежа от автосервизи. Това позволява поддържането на висока продуктивност и намалява разходите за експлоатация. Шофьорите могат да се възползват от функцията на решението за персонална автозастраховка, като изберат да споделят данните от автомобила си със своя застраховател. За професионалните шофьори, които често са на път, решението ще създава отчети, за да им помогне да следят своите разходи, докато пътуват, което осигурява повече ефективност на бизнеса.

Samsung създава нова партньорска система от мобилни оператори, застрахователни компании, компании за пътна помощ и автосервизи. Освен това, като си партнира с автомобилни производители, Samsung помага да се скъси „разстоянието“ между автомобилната индустрия и мобилния свят. Сред компаниите, които в момента участват в „екосистемата” на Samsung, са Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum и Willis Towers Watson.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.