29 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Шеф на Mercedes призна, че УАЗ "Буханка" е по-добра от Sprinter за Русия

Сензационно изявление направи вицепрезидентът на Mercedes-Benz Vans Сорен Хезе в интервю за руското издание "Колёса.ру". Запитан дали немската фирма ще произвежда 4х4 версии на своите товарни модели Sprinter Classic в завода в Нижни Новгород в Русия, Хезе отрече такава идея, тъй като според него, идеалният автомобил за Сибир, например, е фургонът с повишена проходимост на УАЗ, познат ни като "Буханка".

Според Сорен Хезе, в сравнение с другите модели, делът на пълноприводните бусове и ванове е доста малък - около 4%, като най-много се търси последното поколение Vito. При това, в държава като Русия, където нуждата от такива модели е истинска и има високо търсене.

"Вижте ситуацията в регионите с лошо развита пътна мрежа, там където пътищата с твърда настилка са малко, например в Сибир. Кой там е номер 1 по продажби? Не сме ние, не са дори ГАЗ, а УАЗ", дава пример ръководителят на подразделението.

"Техните (на УАЗ - б.р.) товарни и пътнически модели са евтини, издръжливи, могат да се обслужват от всеки - за подобни места това е идеалният автомобил, който на всичко отгоре може да се закупи за смешни пари. И въпреки че Mercedes може да предложи широка гама от модели, подходящи за такива условия, липсата на платежоспособни клиенти и съответно липсата на търсене, биха ги направили икономически неизгодни за производство", допълва Хезе.

Произведеният в Русия Mercedes-Benz Sprinter Classic се предлага на цена от 1 605 000 рубли, или малко над 40 000 лева. Бусът се произвежда в два варианта на колесната база - 3550 и 4025 мм и също два дизелови двигателя с мощност 109 и 136 к.с. Основната клиентела са малките фирми и дребните производители. За сравнение, цената на УАЗ Буханка започва от около 400 000 рубли с всички отстъпки от страна на руския производител, което прави малко над 10 000 лв.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:25 4
+ 0
- 0
sffsdf8897

Рейтинг :
27.03 2016 в 12:27 3
+ 0
- 2
НЕ лъже заглавието.... а налягането на въздуха под шапката ти е високо !

""Шеф на Mercedes призна, че УАЗ "Буханка" е по-добра от Sprinter за Русия "

Препрочитай и размишлявай какво ти липсва !

Рейтинг :
26.03 2016 в 01:24 2
+ 11
- 9
Те са виждали мерцедес по черно-белия телевизор само:)))

Рейтинг :
25.03 2016 в 14:49 1
+ 39
- 14
пак заглавието лъже. не са по добри, просто местното население няма кинти за мерцедес.
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.