19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Спестено гориво е това, което не е изразходено

Горивото е сред най-високите оперативни разходи за превозвачите. Всяка стотинка, която не се изразходва за гориво, се превръща в капитал за транспортните компании. Всеки мениджър на флот ще ви каже, че дори във времена на евтин дизел, ефективните камиони имат изключителен бизнес смисъл. Производителите на автомобили най-добре разбраха тази стратегия и вече предизвикват истинска революция в технологиите за подобряване на горивната ефективност, пуснаха камиони на газ и изцяло електрически превозни средства за превоз на пътници и товари. В много отношения секторът дори изпреварва леките автомобили с въвеждането на нови системи за мобилност и автономно управление.

RENAULT TRUCKS ще покаже пред българската публика електрическия лекотоварен Master Z.E. Ако го подозирате в по-малък товарен обем, заради технологията, грешите – вместимостта е запазена изцяло, като тази в конвенционалния дизелов вариант с един хитър ход - батериите са монтирани под предните седалки. Освен това може да бъде изключително адаптивен към конкретни нужди - предлага се в шест разновидности: четири варианта ван и два варианта на шаси кабина (самосвал или бордова надстройка) за работа в градска среда. Master Z.E. ще бъде показан от 6-ти до 8-ми юни на Летище „Лесново“, по време на международното изложение за тежкотоварни автомобили TRUCK EXPO 2019.

Там RENAULT TRUCKS ще предизвиква еко стандартите и при камионите с най-новия двигател Euro 6. D & D WIDE 2019 изразходва 7% по-малко гориво, а T HIGH впечатлява професионалистите с нова версия на Optivision, Eco Cruise Control и 3% подобрена горивна ефективност, както и с новостите за водача в интериора и екстериора за максимален комфорт.

VOLVO няма да отстъпи от еко тенденциите на изложението и на йота с FH Reloaded - модификация на Volvo FH, проектирана да намали разходите за гориво, с увеличена производителност на камиона и максимално добри условия на работа за шофьорите. Volvo FH с I-Save залага на цифрата 7 (процента) – с толкова по-малко гориво изразходва при превози на дълги разстояния, без да се усети какъвто и да е компромис с динамиката на движение.

Когато говорим за пестене на гориво, състоянието на гумите е от ключово значение. За първи път на TRUCK EXPO 2019 ще бъде представена технологична иновация за контрол на налягането в гумите, разработена и патентована от българи. ANCOL-CTIS е единсвената в света система с конектор без уплътнител за намаляване на спирачния път и увеличаване стабилността на пътя. На езика на потребителите това означава 30% икономия на гориво, до 40 на сто по-дълъг живот на гумите и с 80% по-добро сцепление, което намалява риска от аквапланинг и увеличава проходимостта на автомобила, като адаптира налягането в гумите според терена и обстановката. Посетителите на изложението ще могат да видят тази система, разработена за селскостопански машини, за транспортни средства (автобуси, камиони и ремакета, военна и минна техника), както и за леки автомобили и SUV.

TRUCK EXPO е най-голямото събитие за тежкотоварната автомобилна индустрия в България. Изложението очаква професионална публика и фенове на тежките машини от 6-ти до 8-ми юни на Летище „Лесново“. Най-новите си модели и технологии ще покажат DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MAN, MERCEDES-BENZ, OTOKAR, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS, YUTONG, MAHINDRA, както и водещи марки лекотоварни автомобили, ремаркета и полуремаркета, фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании. За първи път тази година ще се състои и TRUCK TUNING SHOW – за новите тенденции в подобренията на двигателите, производителността, емисиите и външния вид на камионите. Организатор на TRUCK EXPO 2019 e Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:13 1
+ 0
- 0
sffsdf35408
 
Още от : Бизнес
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.