24 май 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Евтините газови уредби може да ви докарат неприятности

Разходът на гориво е значително по-голям с турски и китайски газови системи

Цените на качествените газови уредби тръгват от 800 лева, предупреждават вносителите и производителите на качествени газови инжекциони. Всяко предложение под тази цена означава, че компонентите, от които е изградена газовата уредба, са с ниско качество.

На пазара се предлагат евтини газови системи, които се правят от турски и китайски копия на оригиналните части. Те често дефектират, не са издръжливи, автомобилът не върви гладко и му светват предупредителни лампи, а освен това разходът за гориво се увеличава значително.

Когато се монтира некачествена газова уредба, се губи ползата от нея, защото не се спестява от гориво, а даже напротив, поясняват специалистите. Друг недостатък на евтините уредби е, че обикновено нямат гаранция или ако имат, тя е не повече от една година. При оригиналните газови системи гаранцията е две години. През определен период се прави задължително сервизно обслужване, като на определен брой изминати километри на газовата инжекционна система се подменят всички филтриращи елементи, извършва се пълен преглед, проверка, реглаж и настройка на всички механични и електронни елементи, без да се заплаща за самата подмяна, а само за изразходените материали. Тези манипулации се извършат само в регистрирани и оторизирани авто газ сервизи и с оригинални компоненти на газовите системи.

Когато заменим бензина с газ и монтираме качествена газова уредба, спестяваме 50% от разходите за гориво, благодарение на разликата на цените на горивата. Kолкото повече шофираме, толкова по-голяма изгода от газовата система имаме. Затова е много важно тя да бъде добре инсталирана и изработена от качествени компоненти, за да може да работи по-дълго време. Ако монтираме евтина уредба менте обаче, не спестяваме, напротив - разходите ни за гориво и за поддръжка може да станат дори по-високи от тези за бензин.

Експертите от бранша препоръчват да имаме предвид следните съвети при покупка на газова уредба:
- Изберете инжектори, редуктори и електроника, които са създадени от български, италиански или полски фирми. Те с годините са доказали своето високо качество.
- Когато се спрете на уредба, първо проучетете какви са отзивите за нея в автомобилните форуми в интернет. Това ще ви помогне да си изградите по-добра представа за системата, още преди да сте я закупили.
- Използвайте услугите на лицензирани сервизи с разрешително за монтаж на газови уредби. Така вероятността да ви предложат уредба менте е по-малка, а и ще сте спокойни, че монтажът е извършен правилно и е на ниво.Рейтинг :
09.09 2023 в 06:12 1
+ 0
- 0
sffsdf15330
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.