20 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Хибридът Karma Revero излиза на пазара с цена от 130 000 долара

Американският производител на спортни автомобили – Fisker – се възражда от пепелта, представяйки новия си модел Revero. Горчивата истина е, че Fisker не постигнаха успеха, който търсеха със своя първи автомобил – Karma – и сега се опитват да капитализират нарастващата популярност на автомобилите, задвижвани с алтернативни системи. За целта те представят усъвършенствана версия на Karma, която обявяват като изцяло нов модел.

Имаме две нови имена. Компанията Fisker вече я няма, на нейно място идва Karma Automotive, а новият автомобил Revero представлява луксозен седан с модерна plug-in хибридна задвижваща система. Автомобилът продължава да използва 4-цилиндров турбо мотор на GM с мощност от 260 к.с., но цялата електрическа система е изцяло подобрена, благодарение на сътрудничеството на китайците с BMW.

Едно от главните нововъведения е факта, че Revero ще може да се зарежда от станции за бързо зареждане с прав ток и е получил 6.6-киловатово бордово зарядно. Припомняме, че Fisker Karma разполагаше с 3.3-киловатово зарядно. Капацитетът на батерията е нараснал от 20.4 кВч до 21.4 кВч, което китайците твърдят, че е достатъчно за изминаването на 80 км само на ток спрямо 51 км при Fisker Karma.

Колкото до динамичните показатели, Karma Revero ще може да ускори до 100 км/ч за малко над 5.4 секунди с включен режим Sport, което прави новия модел с цяла секунда по-бърз от неговия предшественик.

Що се отнася до ефективността, американската Агенция за опазване на околната среда (EPA) все още не е публикувала своите резултати за разхода на гориво, но от компанията производител прогнозират, че Revero ще харчи 5.4 л/100 км в смесен цикъл и хибриден режим на работа. Само на бензин, колата ще е способна на комбиниран разход от 14.1 л/100 км. Освен всичко друго, Revero е оборудван и с обновен соларен покрив, който може да произведе достатъчно ток за изминаването на 2.4 км. Разбира се, това зависи и от климатичната обстановка.

Най-голямата промяна в интериора е вграждането на чисто нова мултимедийна система с кристално ясно изображение на дисплея при 60 кадъра в секунда. От Karma Automotive уверяват, че интерфейсът реагира мигновено на допир по сензорния дисплей и поддържа Apple CarPlay и Android Auto интеграция.

Компанията вече приема поръчки за Revero, което се произвежда в чисто новата фабрика на Karma Automotive в Калифорния, простираща се на площ от 51 000 кв. м. Лошата новина в случая е, че Revero е с около 30 000 долара по-скъп от своя предшественик Karma и ще започва от 130 000 долара.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:10 1
+ 0
- 0
sffsdf16210
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.