23 април 2024
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Как да избегнем често допускана грешка с газовата уредба

Избор на скъпа електроника и евтини компоненти на газовата уредба за автомобила – това е една от най-често срещаните грешки, които шофьорите допускат. Много от тях се заблуждават, че качеството на газовата уредба се определя предимно от електрониката, а ролята на останалите компоненти е минимална. Истината е, че за да може да извлечете полза от карането на газ, елементите, с които окомпллектовате уредбата, са също толкова важни, колкото и електрониката, предупреждават специалистите. Ако поставите евтини и некачествени компоненти, ще трябва да ги сменяте два-три пъти по-често, ще губите време и пари, а и автомобилът ви няма да работи добре.

Доставчиците на оборудване от българската марка REAGAS и качествените сервизи съветват, за да постигнете оптимална работа на двигателя, внимателно да подберете всеки един елемент на газовата система. Ето какво е добре да знаете за някои от тях предварително:

Инжекторите впръскват газта в двигателя. Има бързи и бавни рейки и трябва да се изберат в зависимост от параметрите на автомобила. Имайте предвид, че след пробег на повече километри зададените настройки за работа на рейката се променят и количеството гориво, което се впръсква в двигателя, също се променя. Затова е препоръчително рейката да се проверява и регулира, както е указано във всяка гаранционна книжка на АГУ. Също така, на всеки 10 хиляди километра е задължително да посещавате вашия автогаз сервиз за смяна на филтиращите елементи и за преглед на системата. Това ще доведе до една дългосрочна и безпроблемна експлоатация на газовата система.

Мултиклапанът играе важна роля за безопасността, тъй като регулира пълненето на газовата бутилка до 80% и когато газта се разшири при повишаване на температурата, осигурява необходимия аванс. Също така показва наличното количество газ в бутилката. Добре е да изберете най-съвременните модели, тъй наречените „евро сонди”, тъй като те имат висока степен на защита, освен това са снабдени с електроклапан, който прекъсва притока на газ от бутилката към двигателя, когато се загаси двигателят, и така подсигурява допълнителна безопасност на автомобила. Също така бутилката е така създадена, че тръбопроводите на входа и на изхода на газ към мултиклапана, са гофрирани отделно и при авария или изтичане на газ тя излиза от купето на автомобила.

За системи тип газов инжекцион, много важни елементи са редуктор-изпарителят, който преобразува втечнения газ в газообразно състояние, както и сензорите, чрез които софтуерът черпи данни за нужните му параметри.

За да сте сигурни, че компонентите, които ви се предлагат, са качествени, монтирайте газовата си система в оторизиран сервиз с добра репутация. Освен че ще ви предложат отбрани части, ще спазят и изискванията за монтажа, от което също зависи дали добре ще работи колата на газ. Например, имайте предвид, че бутилката трябва да е правилно монтирана на шасито на автомобила, така че да не се влияе от вибрациите при движението на колата. Също така, след като веднъж е монтирана, газовата бутилка не трябва да се премества, за да се осигури максимална безопасност.Рейтинг :
09.09 2023 в 06:03 3
+ 0
- 0
sffsdf17278
+ 2
- 0
Аз съм виждал БРЦ инжекцион с реийл апаче дюзи....
и БСМ с кейхин дюзи....
абе пълно извращение демек!!!!
+ 3
- 1
Като си купим нов автомобил.
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.