25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

PSA e лидер във Франция за информацията, свързана с климатичните промени

Групата PSA Peugeot Citroën е призната за лидер във Франция по отношение на качеството на информацията, свързана с климатичните промени, която предоставя на инвеститори и на глобалния пазар чрез CDP, международна неправителствена организация, посветена на борбата с климатичните промени.

Ето защо Групата намира своето място в Индекса за лидерство в отчетността на въглеродните емисии (CDLI) за Франция, публикуван на 4-ти ноември 2015 г. в ежегодния доклад на CDP за глобалните климатични промени за Франция и Бенелюкс. Новината идва три седмици преди Конференцията по въпросите на климатичните промени (COP21) под егидата на ООН, на която държавните лидери ще обсъдят глобално споразумение за намаляване на въглеродните емисии и ограничаване на глобалното затопляне.

Групата PSA Peugeot Citroën извоюва мястото си в Индекса чрез предоставяне на висококачествени данни за въглеродните емисии и потреблението на енергия в рамките на програмата на CDP за климатичните промени. Докладваните данни са подложени на независим анализ съгласно методологията за оценка на CDP и получават оценка 100. Организациите, попадащи в първите 10%, съставляват CDLI. Групата PSA Peugeot Citroën получава оценка 100/100.

CDP още веднъж признава дългосрочния ангажимент на Групата в полза на прозрачността и околната среда, както по отношение на процеса на производство, така и по отношение на продуктовите гами. Тази награда е в съответствие с инициативата, поета от Групата на 26-ти октомври 2015 г., да публикува възможно най-бързо реални данни относно разхода на гориво за основните си автомобили , като процесът се контролира от независим орган.

По отношение на въглеродните емисии от автомобили, PSA подчертава лидерската си позиция, отчетена към края на месец август, със средна стойност от 105,9 г CO2 на километър, сравнено със средно 120,9 г CO2 на километър за Европейския пазар.

По искане на 822 инвеститори, с активи на стойност 95 трлн. US долара, хиляди компании подават към CDP годишни отчети във връзка с климатичните промени. Високите резултати са признак за високо ниво на прозрачност при разкриването на информация във връзка с климатичните промени, като по този начин на инвеститорите се осигурява комфорт при оценката на корпоративната отчетност и готовността за посрещане на променящите се пазарни нужди и на разпоредбите във връзка с въглеродните емисии.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.