28 септември 2023
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

Задава се нов електромобил Opel Ampera-e

Догодина очакваме нов електромобил от Опел. Ековозилото, кръстено Opel Ampera-e, ще се различава значително от модела Ampera, който не е особено популярен в България. Новият модел ще представллява хечбек с пет врати и пет места, като ще има много общи черти с представения в САЩ Chevrolet Bolt. От немската компания обещават, че ековозилото ще има по-продължителен автономен пробег при пълно зареждане от повечето електромобили на пазара, но ще се отличава и със своята достъпна цена.

Обявявайки днес появата на Opel Ampera-e в рамките на симпозиума CAR в германския град Бохум, председателят на управителния съвет и главен изпълнителен директор на General Motors Мери Бара сподели - “GM и Opel винаги са били убедени, че електромобилите ще играят значителна роля в мобилността на бъдещето. Революционната технология на Ampera-e е съществена стъпка към осъществяването на тази визия. Нашият нов електромобил с акумулаторни батерии е също и поредният положителен тласък за репутацията на марката Opel като производител на новаторски, високотехнологични решения, достъпни за широк кръг потребители.”

Лансирането на Opel Ampera-e е продължение на най-голямата и всеобхватна продуктова офанзива в историята на Opel, включваща 29 нови модела в периода между 2016 и 2020 година. Освен, че ще е евтин, новият електромобил ще е и практичен. От Opel твърдят, че вътрешното пространство ще бъде доволно голямо, тъй като акумулаторните батерии ще са интегрирани в пода на автомобила.

“Eлектромобилите притежават необходимия потенциал, за да направят съществен принос към опазването на климата и намаляването на емисиите”, отбеляза главният изпълнителен директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман. “Новият Opel Ampera-e ще разкрие пътя към електрическата мобилност, разбивайки ограничителните бариери на високите цени и краткия автономен пробег.”

Все още няма много информация за задвижващата технология на бъдещия Opel Ampera-e, като се очаква детайли да бъдат разяснени по време на премиерата на модела на международния автомобилен салон в Женева през март. Знае се, че Ampera-e ще предлага системата за персонална комуникация и мобилни услуги Opel OnStar, както и технологии за инфоразвлечения и връзка с глобалната мрежа.Рейтинг :
09.09 2023 в 06:29 2
+ 0
- 0
sffsdf6997
пена 12.02 2016 в 08:18 1
+ 3
- 0
Германската автомобилна индустрия да вземе пример. Те ако не зарежат най-после тия безсмислени дизели и ако не почнат да правят истински използваеми електрически автомобили до 15 години ще са изчезнали...
 
Още от : Еко
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.