19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Dacia Duster стратира в дамска оф-роуд надпревара в Мароко

Кросоувърът ще гони 5-а поредна победа в Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc

Dacia Duster се отправя на поредното приключение в рамките на Rallye Aïcha Des Gazelles Du Maroc. Марката участва с три изцяло дамски екипажа с надеждата за 5-а поредна победа в категория "кросоувър". "Газелите“ ще се изправят пред деветдневно офроуд приключение от Ерфуд до Есауира в Мароко.

Състезанието за автомобилно оф-роуд ориентиране Rallye Aïcha des Gazelles награждава екипажите, които избират възможно най-краткия маршрут между контролните точки, но също и тези, които демонстрират майсторство в офроуд шофирането. Регистриран в категория кросоувър, Dacia Duster се нуждае от минимална подготовка, преди да поеме по пясъците на мароканската пустиня.

Проведено за първи път през 1990 г., Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc е дамско рали-рейд състезание. За разлика от всяко друго състезание, то насърчава автентични приключения и офроуд навигация. Преминаването през пясъчните дюни, заобикалянето на скалисти образувания, преодоляването на камилска трева и начертаването на курс с помощта на нищо друго освен карта и компас са само част от предизвикателствата, които очакват „газелите“ с Dacia Duster.

В продължение на девет дни „газелите“ ще бъдат оценявани по способността им да намерят всички контролни точки, избирайки най-краткия маршрут. Dacia Duster ще бъде най-добрият им актив, когато става въпрос за преодоляване на всеки вид терен, с който състезанието ще ги срещне.

От 2017 г. Duster е неизменен шампион в категорията "кросоувър" и държи седем победи от последните единадесет издания с женски екипажи от пет държави (Франция, Мароко, Полша, Белгия и Швейцария). Три екипажа, подкрепени от Dacia, ще се включат в 31-то издание на Aïcha des Gazelles.

През 2014 г. в един от екипажите на Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc се включва и български участник - Михаела Георгиева. Бивш кадър на Рено Нисан България и централата на Renault в Париж, Михаела е една от тринадесетте служители на Renault, избрани да вземат участие в състезанието. Михаела и съотборника й в екипаж 316 Стефани Камо финишират на четвърто място в категория кросоувър в 24-ото издание на надпреварата.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:05 2
+ 0
- 0
sffsdf38981
Diesel
Рейтинг : 1038
26.02 2022 в 08:38 1
+ 1
- 0
https://commonrail.bg/remontinjektori/
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.