25 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Silk Way Rally 2019: статукво за българите преди влизането в Китай

Петър Ценков и Пламен Николов задържат класирането си и след шестия етап на Silk Way Rally 2019. Българите продължават да са 29-и в генералната подредба с автомобилите и 4-и в класа на SSV-бъгитата, след като финишираха етапа от Мандалгови към Даланзадгад в Монголия, предложил 408 състезателни километра.

Преди влизането в Китай днес, което ще е белязано от преход без състезателен етап, нашият екипаж изостава с 20 минути от последния в топ 3 при бъгитата - Хосе Кампо. Водач продължава да е Сергей Карякин, следван от американеца Остин Джоунс.

При автомобилите, Насър ал Атия започва да обезмисля надпреварата за конкурентите си, след като спечели 6 от 6 състезателни етапа до момента. Втори за деня е съотборникът му в Toyota Ерик Ван Луун, а трети Матю Серадори (Century). В генералното, Ал Атия вече има над 40 минути аванс пред Лиу Кун (SMG, 4-и за деня) и над 50 пред Жером Пелише (Optimus, 8-и в етапа).

При камионите, макар да няма безспорната доминация на Насър, беларуският пилот Серхей Вязович се е насочил към първата си (и тази за МаЗ) победа в рали "Пътят на коприната". Вязович надделя в етапа с минималните 27 секунди над Антон Шибалов (Камаз), който пък измъкна едва секунда от съотборника си Айрат Мардеев. Така, пилотът на МаЗ запазва 16-минутния си аванс пред конкурента от Камаз Шибалов, докато Андрей Каргинов (5-и за деня) изостава на почти 24 минути от лидера.

При мотоциклетите, отново станахме свидетели на драми и обрати в класирането. Тежката навигация доведе до объркване на някои от водещите пилоти и така имахме иззненадващи победители вчера. Най-бърз, след като се ориентира в една от заплетените ситуации по трасето бе Ориол Мена (Hero Motorsport), който надделя с нищожните 16 секунди над друга приятна изненада в Silk Wayy Rally 2019 - частният пилот на Husqvarna Адам Томичек. Трети за деня бе Хоан Бареда, за когото това бе малка утеха след каръшкия етап 5.

С постижението си, Мена се изкачи до второ място в генералното класиране, където продължава да властва Сам Съндърленд (КТМ), с 21 минути преднина. Топ 3 допълва Лучано Бенавидес (КТМ), който бе малко по-голям късметлия от брат си Кевин и финишира деня с 11-о време, докато състезателят на Honda завърши на фаталното 13-о място, което го свали до шестата позиция във временната подредба.

След 550-километровия преход от Даланзадгад до Баинбаолиг днес, Silk Way Rally ще стартира китайската част от маршрута си със състезателен етап Баинбаолиг - Алашан. Етапът, с обща дължина около 800 километра ще предложи 327 км специални отсечки, в които участниците ще се изправят и пред първите пясъци и дюни в надпревара.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:13 1
+ 0
- 0
sffsdf35682
 
Още от : Мотоспорт
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.