03 юни 2023
Категории
 •  Автомобили
 •  Мотоциклети
 •  Лекотоварни
 •  Тежкотоварни
 •  Хоби
 •  Иновации
 •  Ретро
 •  Лица
 •  Премиери и изложения
 •  Тунинг и прототипи
 •  Хора и пътища

90 години от първата тракторна гума в Европа

Преди точно 90 години германската компания Continental представя първата тракторна гума в Европа. Поставеното с една идея начало през 1928 година води през следващите десетилетия до успешните и иновативни T2 и T4 през 20-те и 30-те години и известната AS гума през 1955-а. Днес компанията продължава да създава иновации чрез своите премиум радиални гуми с технологиите N.flex каркас, D.fine ребра и специален дизайн на бордовете.

Историята на специализираните гуми за селско стопанство започва през 1928 година, когато Continental представят първите пневматични гуми за трактор в Европа T2. Само след четири години те пускат T3 AS, която впечатлява със своя иновативен протектор и теглителни способности. През 1938 Continental отново революционизира индустрията като решава да не свързва отделните елементи на протектора в своята T4 AS. От тогава до днес, елементите на протектора са разделени в централната част на гумата, което допринася за по-голяма теглителна сила. В допълнение, подобреното сцепление води до елиминиране на нуждата от вериги и други технологии за сцепление в почвата.

През 1955 германците създават Continental Farmer, която благодарение на новата шарка от скосени и усилени ребра, разширяване на елементите на протектора и подобрени способности за самопочистване, има 20% по-добро сцепление на всякакви вид почви.

Към края на 20 век Continental започва глобална експанзия на пазарите в Северна Америка и Европа. В резултат, през 2014 година компанията предоставя лиценз за производство и продажба на специализираните си земеделски гуми на CGS/Mitas и търсенето продължи да нараства.

През 2016 Continental отново придоби правата над продуктите си и компанията се завърна под свое име на пазара чрез Tractor70 и Tractor85. И двете гуми притежават изключителна издръжливост и стабилност, като в същото време гарантират високо ниво на комфорт при движение, защита на почвата и теглителна сила. И двете гуми използват иновативната и патентована технология на Continental N.flex, която подобрява абсорбирането на удари благодарение на използваните найлонов текстил и заздравен каркас.

През август 2018 Continental представи TractorMaster - радиална гума, която използва новата D.fine технология. Германската компания цели да продължи историята на гумите за земеделски производители като през 2019 година ще предлага повече от 100 размера.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.