27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

BMW показва дългоочаквания i8 Roadster в Лос Анджелис (видео)

Изложението в Лос Анджелис ще бъде, както винаги, изключително интересно за поредна година. Очаква се някои от най-големите играчи на сцената да представят еволюционно нови модели, както и такива, които са очаквани от доста време. Точно такъв е и хибридът i8 Roadster на BMW, чието превръщане от прототип в производствена версия отне около осем години... но можем да кажем, че чакането си е струвало.

Чисто новата i8 ще бъде предлагана във вариантите Roadster и Coupe, но ние ще обърнем повече внимание на кабриолета. Невероятно красив, с всички отличителни белези на създателя си, но и носещ нюанси от бъдещо величие. И нещо важно - силата му е точно там, където е принципната слабост на кабриолетите - в сгъваемия покрив.

За прибирането или разгъването му са нужни не повече от 16 секунди при скорост до 50 км/ч. Дизайнът на машината е страхотен, независимо дали мекият покрив е над главите или е прибран. Свързващите алуминиеви механизми са направени чрез 3D принтиране за максимална точност, а към системата е добавена и допълнителна шумоизолация.

Наличието на сгъваем покрив обаче е причината машината да бъде само с две седалки. Това далеч не означава, че е тясно, защото от BMW са се погрижили да има достатъчно отделения за най-различен багаж - между седалките и отделението за гюрука, както и в багажника.

Както Roadster, така и Coupe, ще разполагат с усъвършенствани хибридни системи. Двигателят с вътрешно горене е 3-цилиндров турбобензинов агрегат с мощност от 228 к.с., а заедно с него работи и електромотор със 141 к.с. Чисто електрическият пробег е около 28 км, а енергията за него се складира в новата 11.6 кВч батерия. Така общата мощ на возилото е 369 к.с. при тегло от 1593 кг. А Roadster е само с 60 кг по-тежък от Coupe.

Всичко това дава възможност за ускорение от 4.2 секунди за купето и 4.4 за кабриолета до 96 км/ч, а максималната скорост (съвсем очаквано) е ограничена до 249 км/ч.

По-големите "бъбреци" на решетката, по-леките джанти (с килограм по-малко от най-леките до момента), както и различни нови дизайни в купето като волан, мултимедия и т.н. добавят стойност към новата машина, която ще се предлага и в този искрящ оранжев цвят. Автомобилът ще бъде достъпен в шоурумите през пролетта на следващата година, като до момента няма информация за цената.

Етикети:BMWi8Roadster


Рейтинг :
09.09 2023 в 05:25 1
+ 0
- 0
sffsdf29763
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.