19 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Civic Tourer Active Life демонстрира обем във Франкфурт

Изложението във Франкфурт е подходящата сцена за демонстрация на мускули пред конкуренцията. Именно това правят от Honda със своя концептуален Civic Tourer Active Life, но вместо мускули, японците показват... обем.

Този модел така или иначе стана известен с безсрамно огромното си багажно пространство, което кара иначе признати "шерпи" буквално да се засрамят. С Active Life обаче от Honda ни изстрелват на едно още по-впечатляващо ниво, демонстрирайки изключителния вътрешен обем с поместването на два велосипеда. Естествено, това става по съвършено елегантен начин, а не с познатото балканско "натъпкване" с крак, съпроводено с поздрави към майките на японските дизайнери и инженери.

Обемът, с който така много се гордеят дизайнерите, е впечатляващите 1668 литра. В Active Life обаче намираме и специално разтеглящо се рамо, държащо велосипеда, с което достъпът до товара става много по-лесен. Освен това автомобилът разполага с помпа, разтягаща се пейка и допълнително осветление за работа извън светлата част на деня.

Общо взето моделът е пълен с всякакви глезотийки, от които направо да забравите, че сте тръгнали да карате велосипед. На покрива виждаме аеродинамично багажно отделение, където спокойно могат да се сложат по-малки атрибути като каски например. За удобството на колоездачите-шофьори моделът предлага още джаджи като поставки за бутилки, контейнер за вода, кутия за инструменти.

Екстериорът не е много по-различен от базовия модел, но все пак има своите особености. Задната броня е променена, а боята е решена в два цвята. Ванът стъпва на асфалта чрез 18-инчови колела. В салона можем да видим съчетание от велур и кожа със сини шевове, кореспондиращи на основния цвят отвън.

Едва ли е изненадващо, че от Honda не се оливат с чудовищен двигател. Типично в стила на японците под капака виждаме пестеливия 1.6-литров i-DTEC със 120 к.с. и 300 Нм вътрящ момент. Силата на агрегата обаче е в изключително ниския разход. Говорим за 3.8 л/100 км по каталог, но според компанията двама нейни служители са постигнали рекорд, който трябва да бъде вписан в "Книгата на Гинес" със смесен разход от 2.82/100 км при пътуване от 13 498 км.



Рейтинг :
09.09 2023 в 06:34 1
+ 0
- 0
sffsdf2683
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.