28 март 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Дебют за електрическия Hyundai Ioniq 6

Hyundai Motor Company пусна на пазара дългоочаквания Hyundai Ioniq 6. Автомобилът осигурява приблизителен изцяло електрически пробег от над 610 км, както и ултра-бърза възможност за многократно зареждане 400V/800V, станала възможна от новата платформа Hyundai Motor Electric-Global Modular Platform (E-GMP), позната от Ioniq 5.

Ioniq 6 също така има това, което може би е най-аеродинамичният стил на Hyundai до момента и набор от функции, които подобряват цялостното изживяване като двуцветно амбиентно осветление, което може да се синхронизира със скоростта и да променя своите настройки, индивидуални настройки на динамиката на автомобила и електрически активен звуков дизайн (e-ASD), подобряващи електрическата мобилност.

Новият модел се възползва от предимствата на новата платформа E-GMP, за да осигури дълго междуосие от 2950 мм и избор от 20-инчови или 18-инчови колела. С обща дължина от 4 855 мм, ширина от 1 880 мм и височина от 1 495 мм, Ioniq 6 е с отличителен елегантен и стилен екстериор.

Интериорът на новия модел е специално разработен, за да служи като удобно и персонализирано скривалище. Двуцветното амбиентно осветление позволява на шофьора да персонализира външния вид и усещането на интериора на кабината, като избира от спектър от 64 цвята и шест предварително избрани теми.

Режимът Speed Sync Lighting добавя емоция към шофирането, като променя яркостта на вътрешното осветление на първия ред въз основа на скоростта на автомобила.

Ioniq 6 се предлага с пълен набор двигатели и батерийни пакети. Батерията с капацитет 77,4 кВч може да се комбинира със задвижване на задните колела (RWD) или задвижване на всички колела (AWD). Най-мощната версия, произвежда комбинирана мощност от 239 kW и 605 Нм въртящ момент. Тази конфигурация може да ускори от 0 км/ч до 100 км/ч за 5,1 секунди.

Архитектурата E-GMP на Ioniq 6 може да поддържа както 400V, така и 800V мощност за зареждане, като стандартното зареждане е 800V. Със зарядно устройство с мощност 350 киловата, батерията на новия електромобил може да зарежда от 10% до 80% само за 18 минути. Налична е и функция V2L, която позволява на клиентите да зареждат всякакви електрически устройства — идеално за захранване на нужди по време на прекъсване на електрозахранването, къмпинг или проекти на открито.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:04 1
+ 0
- 0
sffsdf39229
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.