27 април 2024
Категории
  •  Автомобили
  •  Мотоциклети
  •  Лекотоварни
  •  Тежкотоварни
  •  Хоби
  •  Иновации
  •  Ретро
  •  Лица
  •  Премиери и изложения
  •  Тунинг и прототипи
  •  Хора и пътища

Ето го новия Chevrolet Corvette C8 Stingray!

След дълго очакване и многобройни спекулации, осмото поколение Chevrolet Corvette е факт! Легендарният американски спортен модел добавя към името си Stingray и за пръв път в историята си е със средноразположен двигател.

Chevrolet Corvette C8 Stingray ще се бори с европейските си конкуренти благодарение на куп иновации. Разполагането на двигателя в средата е позволило нарастване на габаритите и новият модел е по-дълъг със 137 мм (4630), по-широк с половин сантиметър (1933 мм), но по-нисък от С7 (1234 мм). Междуосието е 2723 мм, а за разлика от модата за отслабване при по-новите коли, С8 е "понапълнял", добавяйки 166 кг.

Макар да е разработен "от нулата", новият Corvette все пак има известни прилики с предшественика си, но минимални. Дизайнът е разпознаваем, агресивен и внушителен, като напомня по малко и на последните модели на Ferrari и компания. Салонът е на обичайното високо ниво, а от GM го определят като "още по-ориентиран към водача".

В базовия си вариант, новият Corvette C8 Stingray се задвижва от 6,2-литров V8, с максимална мощност от 490 конски сили и 637 Нм. Агрегатът е модернизирана версия на този, използван при С7, като предлага с 40 к.с. и 13 Нм повече. С него, ускорението от 0 до 100 км/ч ще сатава за под 3 секунди.

Очакват се и по-мощни деривати, най-бруталният от които ще има около 1000 "кончета", ако инженерите на General Motors са успели да разрешат проблемите с усукването на шасито. За първи път в историята си, Corvette ще се откаже от механичните скорости. Единствената опция е за 8-степенна автоматична трансмисия с два съединителя, с ръчен режим за смяна на предавките от волана.

В новия Chevrolet Corvette C8 ще е налична и технологията Magnetic Ride Control за шасито, която се грижи за бързите настройки на окачването според карането. Електронен диференциал с ограничено приплъзване и система за контрол на сцеплението с обновени настройки ще позволяват още по-луди влизания в завоите, а производителят е заложил на спортни гуми Michelin Pilot Sport ALS или 4S, с размер 45/35ZR/19 отпред и 305/30ZR/20 отзад.

Все още няма информация за цената на новия Chevrolet Corvette C8 Stingray. Американски медии твърдят, че ще е под 60 000 долара. Дали е така, ще стане ясно в началото на следващата година.



Рейтинг :
09.09 2023 в 05:13 1
+ 0
- 0
sffsdf35730
 
Още от : Новини
Всички текстове и изображения публикувани в Auto.OFFNews.bg са собственост на "Офф Медия" АД и са под закрила на "Закона за авторското право и сродните им права". Използването и публикуването на част или цялото съдържание на сайта без разрешение на "Офф Медия" АД е забранено.